شرح صدر يعني دريا دل بودن و اين كه انسان بتواند مشكلات و ناملايمات را در خود هضم كند. همان طور كه دريا، آب كثيف را در خود هضم مي كند و از آن آب، آلوده و كدر نمي شود و در برابر حيوانات آب زي ثابت قدم ايستاده و رنگ و بوي آن حيوانات را به خود نمي گيرد.
شرح صدر يعني دريا دل بودن و اين كه انسان بتواند مشكلات و ناملايمات را در خود هضم كند. همان طور كه دريا، آب كثيف را در خود هضم مي كند و از آن آب، آلوده و كدر نمي شود و در برابر حيوانات آب زي ثابت قدم ايستاده و رنگ و بوي آن حيوانات را به خود نمي گيرد. در برابر جزر و مدها و طوفان ها ايستاده است و خم به ابرو نمي آورد. انسان نيز اگر بخواهد بر نفس اماره غالب شود و مشكلات را در خود هضم كند، بايد دريا دل باشد و بايد دلي مانند دريا داشته باشد تا مانند آب دريا هميشه ثابت و استوار باشد و در مقابل آب هاي كثيف و زلال و شيرين وضع ثابتي داشته باشد، خوشيها و ناخوشي ها او را به اين طرف و آن طرف نكشد.
يك زن خانه دار اگر سعه ي صدر داشته باشد و اگر بتواند مشكلات خانه داري را در خود هضم نموده و استقامت داشته باشد، اين چنين زن، هم مي تواند زن شوهردار و خانه دار خوبي باشد و هم بچه ها را خوب تربيت مي كند و از همهي اين ها بالاتر خود را از انواع بيماريهاي گوناگون جسمي و روحي حفظ كرده است. اما برعكس، اگر يك زن خانه دار نتواند مشكلات را هضم كند و به قول قرآن شريف «شرحصدر» نداشته باشد، اولين مصيبتي كه گريبان او را ميگيرد، ضعف اعصاب است و به دنبال آن نميتواند شوهرداري كند و در مسائل خانه داري، يا پرحرفي كرده و يا قهر مي كند و اين رفتار، سبب اختلاف خانوادگي ميشود.
كاربران محترم مي توانند جهت مطالعه متن كامل اين نوشتار كه به قلم آقاي دكتر محمد حسين مرحمتي زاده مي باشد به اين جا (
كليك كنيد ) مراجعه نمايند .