پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۲۸۵۷
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۰
غلام حسين رنجبر

خيار يكي از گياهان مهم خانواده Cucurbitaceae مي باشد. كه سالانه بطور وسيع در كشور كشت مي گردد. بطوريكه بنابر برخي گزارش ها بيشترين توليد خيار در آسيا، مربوط به كشور ايران مي باشد. در شهرستان كازرون نيز توسعه آن قابل توجه مي باشد و با توجه به شرايط آب و هوايي آن حتي تا دو نوبت در سال كشت مي گردد. كاشت اين گياه دراين شهرستان معمولا يكي در اواخر اسفند ماه و ديگري در اواسط تيرماه مي باشد.

 

طوقه و ريشه اين گياه به بسياري از عوامل بيماري زايي قارچي، باكتريايي و ويروسي حساس مي باشد. يكي از اين عوامل كه به شدت به گياهچه هاي خيار آسيب مي رساند، قارچ خاكزي Phytophthora drechsleri مي باشد. اين قارچ باعث از بين رفتن طوقه و در نتيجه خشك شدن بوته مي گردد. چيزي كه در عامه به نام بيماري بوته ميري معروف مي باشد.

 

 اخيرا اين بيماري در برخي مزارع خيار در شهرستان كازرون مشاهده شده است. اگرچه دلايل عمده اي براي توسعه اين بيماري ذكر گرديده است، ولي با توجه به كشت فشرده گياهان جاليزي در منطقه و عدم رعايت تناوب مناسب بخاطر عوامل اقتصادي و اجتماعي كشاورزان، به جرات مي توان گفت اكثر اراضي شهرستان به اين گونه قارچ ها آلوده مي باشد. لذا با توجه به ميزان خسارت 20 تا 25 درصدي آن پشگيري و مبارزه با آن ضرورت دارد.

 

در حال حاضر جهت كنترل اين بيماري استفاده از قارچ كش هاي مانكوزب و متالاكسيل توصيه مي گردد. لازم است محلول تهيه شده كاملا بر روي طوقه گياه پاشيده گردد و حتي الامكان جهت ممانعت از سرايت بيماري به بوته هاي ديگر از غرقاب شدن طوقه گياه توسط آب آبياري ممانعت گردد. ميزان مصرف مانكوزب 1-2 در هزار توصيه شده است. اگرچه استفاده از 20-25 كيلوگرم از پودر وتابل متالاكسين به نتايج قابل قبولتري در مبارزه با بيماري بوته ميري خيار منجر مي گردد.

 

منبع : دمياط عجم
 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۷
اذان صبح
۰۵:۱۴:۱۰
طلوع افتاب
۰۶:۳۷:۵۹
اذان ظهر
۱۱:۵۱:۴۷
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۱۲
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۳۳