از نمونه های توجه اسلام به زندگی تشویق به کار و کسب حلال است. اسلام کار و کسب حلال را از عوامل زندگی سعادتمندانه می داند. داشتن شغل و حرفه، علاوه بر این که شخص را از حالت یکنواختی و فساد بیرون می آورد، باعث رفاه فردی و اداره ی معاش و نیز خدمت به جامعه می گردد
از نمونه های توجه اسلام به زندگی تشویق به کار و کسب حلال است. اسلام کار و کسب حلال را از عوامل زندگی سعادتمندانه می داند. داشتن شغل و حرفه، علاوه بر این که شخص را از حالت یکنواختی و فساد بیرون می آورد، باعث رفاه فردی و اداره ی معاش و نیز خدمت به جامعه می گردد و ضمن ایجاد نشاط برای شخص، وی را از کل بودن بر دیگران، بیرون می آورد و احساس شخصیت و مفید بودن در انسان را تقویت می نماید.
اسلام نیز برای کار کردن قداست خاصی قائل است؛ تا آن جا که در این شریعت الهی، تلاش برای امرار معاش حکم جهاد در راه خدا را دارد (اَلکادُ لِعیالِهِ کَالمُجاهِدُ فی سبیلِ ا...).
اسلام عنایت دارد که مسلمانان اهل کار و تلاش باشند تا هم زندگی شرافتمندانه و خوبی داشته باشند و هم طفیل زندگی دیگران نباشند. احادیث فراوانی از اهل بیت (ع) در زمینه ی قداست شغل و کسب حلال وارد شده که ذیلا نمونه هایی از آ ها ذکر می شود.
کاربران جهت مطالعه متن کامل این نوشتار که به قلم آقای همت سهراب پور می باشد به این جا ( کلیک کنید ) مراجعه نمایند .