كارشناس ارشد جهاد كشاورزي كازرون گفت: مركز تحقيقات خشكسالي كه از بركات سفر مقام معظم رهبري به فارس بود، مسير خروج از بحران خشكسالي است. عبدالرسول گندمي اظهار داشت: يكي از دستاوردهاي سفر مقام معظم رهبري در سال 1387 به استان فارس تاسيس مركز تحقيقات خشكسالي بود.
خبرگزاري فارس: كارشناس ارشد جهاد كشاورزي كازرون گفت: مركز تحقيقات خشكسالي كه از بركات سفر مقام معظم رهبري به فارس بود، مسير خروج از بحران خشكسالي است.
عبدالرسول گندمي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در كازرون اظهار داشت: يكي از دستاوردهاي سفر مقام معظم رهبري در سال 1387 به استان فارس تاسيس مركز تحقيقات خشكسالي بود.
وي افزود: در حقيقت آغاز فعاليت چنين مركزي ميتواند استان فارس را در مسير خروج از بحران خشكسالي كمك كند.
گندمي اضافه كرد: توجه به طرحهايي مانند ذخيرهسازي آبهاي روان ناشي از سيلابها، بهبود روشهاي انتقال آب از سرچشمه تا مبادي مصرف و مديريت پس از آن از جمله راهكارهاي مقابله با خشكسالي است.
عضو انجمن زراعت و اصلاح نباتات ايران خاطرنشان كرد: توجه جدي به مديريت توليد محصول اعم از تغذيه، كنترل آفات و بيماريها، ترويج كاربرد مواد سوپر جاذب، توسعه كشتهاي گلخانهاي و رويكرد به سمت كشاورزي ارگانيك از ديگر راهكارهاي مقابله با خشكسالي است.
گندمي كاهش توليد و افت كيفيت و بازار پسندي را از جمله اثرات قابل توجه خشكسالي در كشاورزي عنوان كرد و افزود: حساسيت به سرمازدگي و شيوع آفات و بيماريها از اثرات غيرمستقيم خشكي در گياهان است.
وي اضافه كرد: در مراحل نهايي نيز گياه بهطور كامل تلف شده و اثرات اجتماعي آن هم مهاجرت كشاورزان به نقاط شهري است.
اين مقام مسئول اذعان كرد: تنوع آب و هوايي شهرستان كازرون و بهرهمندي از اقليم سرد، گرم و معتدل مزيت فوقالعادهاي است كه در توسعه و پايداري كشاورزي شهرستان نيازمند توجه ويژه است.
گندمي افزود: خشكسالي نيز پديدهاي است كه اگر با تدبير با آن روبهرو شويم بهطور طبيعي حجم خسارت وارده كاهش مييابد.
كارشناس ارشد جهاد كشاورزي كازرون تصريح كرد: خارج شدن از اين وضعيت در كازرون نياز به گذشت زمان، تغيير نگرشها از روزمرگي به واقعيات جامعه كشاورزي و نهادينه كردن تفكر علمي دارد تا اين بحران از فاجعه به فرصت تبديل شود.
گندمي با اشاره به اينكه مديريت آب در كشاورزي حساسترين مرحله از مبحث آب در كشاورزي است افزود: اين مديريت از استحصال تا توزيع آب در مبادي مصرف را شامل ميشود.
وي اضافه كرد: ميزان، زمان مصرف آب و نحوه مديريت آب اعم از تغذيه، كنترل بيماريها و علف هرز بركارايي مصرف آب كشاورزي اثرگذار است.