|
چندین سال از هزاره ی سوم هم گذشت. سرعت پیشرفت و تولید علم در جهان روز به روز در حال افزایش است. به یاد دارم آخرین بار می گفتند که هر 18 ماه علم انسان ها دو برابر می شود. حالا به هر چند وقت رسیده باشد، نمی دانم!
باید هم اینگونه باشد، در عصر کشاورزی جهش های بزرگی برای بشریت به وقوع پیوست، در عصر صنعتی نیز در کمتر از چند دهه دریچه های بسیاری به روی انسان ها باز شد. امروز نیز عصر اطلاعات است. عصر علم و دانش.
تا چند سال پیش کشورها را به صنعتی و غیرصنعتی تقسیم می کردند. کم کم دیدند بعضی از کشورهای در صنعت پیشرفت های بسیار زیادی کرده اند و لقب کشورهای صنعتی برای آنها کم است. آنها را فراصنعتی لقب دادند. اما امروز تعداد محدودی از آنها به جایی رسیده اند که نمی توان لقبی برای آنها یافت. دیگر کاری به صنعت ندارند. دیگر کالا تولید و صادر نمی کنند. صادرات علم می کنند. صادرات ایده، صاردات مغز. و پیشرفت کشورشان نیز شتاب بالاتری به خود گرفته.
قصد وارد شدن به برخی مسائل و مقایسه این کشورها با کشور خودمان را ندارم و این صرفاً مقدمه ای بود برای گفتن مسائلی راهبردی و اساسی برای شهرمان.
در حال حاضر شهر ما با مشکلات زیادی و از جمله اشتغال برای جوانان مواجه است. عده ای می گویند بایستی کارخانه و پتروشیمی و ... بیاوریم. عده ای می گویند در این صورت محیط زیست شهرمان به خطر می افتد و طبیعت مان نابود می شوند. هر دو گروه درست می گویند، اما راهکار چیست؟! چگونه باید هم ایجاد اشتغال کنیم، هم ایجاد سرمایه؟ چگونه باید هم شهرمان را پیشرفته کنیم، هم طبیعت زیبایش را نگه داریم؟
راهکار را چند سال پیش مقام معظم رهبری در صحبتهایشان فرمودند که شما برای پیشرفته شدن لازم نیست راه چند صد ساله ای را که غربی ها پیموده اند طی کنید. باید از راه میان بر بروید. ایشان بر روی جنبش نرم افزاری تاکید کردند.
به عنوان یک پیشنهاد به
دلسوزان شهرستان:
در حال حاضر کازرون دارای
چندین دانشگاه است. دانشگاه های سلمان فارسی، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، سما، فنی
حرفه ای و حتی جهاد دانشگاهی. همچنین نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا محققین
و پژوهشگران و اساتید دانشگاه و متخصصین کازرونی زیادی وجود دارند که بعنوان یک
سرمایه بالقوه برای کازرون اند. از سوی دیگر جمعیت جوان و بااستعداد زیادی در
کازرون وجود دارد.
در یک کلام، می توان با برنامه ریزی و تاسیس یک مرکز رشد و ارتقاع آن به پارک رشد علم و فن آوری، و تبیین چشم اندازی جهت تبدیل کازرون به قطب علمی کشور، گامی بزرگ نه تنها در راه اعتلای شهرمان، بلکه در راه رشد کشورمان برداریم.
در حال حاضر مراکز و پارک های رشد علم و فن آوری تنها در مراکز استان ها وجود دارند و کازرون می تواند اولین شهرستانی باشد که در آن مرکز رشدعلم و فن آوری تاسیس شده است.
این چند سطر پیش زمینه ای بود برای ایجاد یک جرقه. ان شا ا... اگر عمری باقی بود در رابطه با این چشم انداز و مراکز و پارک های رشد در آینده توضیحات بیشتری خواهم داد.
یادش بخیر، روزی که دانشگاه
قبول شدم، یکی از اساتیدم جمله ای پرمعنا برای یادگار به من گفت که هر روز در ذهنم
تکرار می شود. گفت:" فراموش نکن، سیادت علم قهری ست". یعنی بزرگی و
شکوهمندی علم، جبری و حتمی است.
شهر سبز – ش 64
گرفتن مجوز کار بسیار سختی است که شک نداشته باشیم از طرق معمول هیچکدام از این آقایان نمیتوانند این را اخذ کنند چون دیگر شهر ها هم در این استان خواب نرفتن ولی چرا کمک نمیکنند . خواهش میکنم از شما عزیزان این سایت خبری یک تماس تلفنی بگیرید با آقای دهقان و بگویید چرا ؟ از فرماندار سوال کنید چرا ؟ از خانم وزیری سوال کنید چه شده است ؟ چه خبر است ؟ شما یک کار خیر کنید و این استیضاح را به عمل آورید تا معلوم شود کازرون با داشتن دوستداران در ایران اینقدر مظلوم واقع شده است> با تشکر شهروند این شهر که کمی اطلاع دارد