برخي از دامداران کازرون دراستان فارس مي گويند : نبود ثبات در قيمت نهاده ها ، نبود خريد تضميني ، نبود تسهيلات بانکي دامداري در اين شهرستان صنعت دامداري را با مشکلات جدي مواجه کرده و رفع آن نياز به حمايت دولت دارد.
شيراز- برخي از دامداران کازرون دراستان فارس مي گويند : نبود ثبات در قيمت نهاده ها ، نبود خريد تضميني ، نبود تسهيلات بانکي دامداري در اين شهرستان صنعت دامداري را با مشکلات جدي مواجه کرده و رفع آن نياز به حمايت دولت دارد.
به گزارش خبرنگار ايرنا ؛ همچنين مسوولان اين شهرستان نيز مي گويند : واردات بي رويه شيرخشک ، کمبود نقدينگي ، عوارض خشکسالي ، کمبود اعتبارات در اين بخش موجب عدم امنيت سرمايه گذاري در اين بخش شده است.
برخي دامداران و مسوولان اين شهرستان حمايت جدي دولت ، باز شدن وامهاي مضاربه اي ، خريد تضميني محصولات دامي را در رفع مشکلات اين بخش راهگشا مي دانند.
احمد نظري دامدار شهرستان کازرون گفت: دامداران اغلب پول نقد در دست ندارند تا در زمان مناسب اقدام به خريد دام کنند و بانکها نيز وامهاي مضاربه اي خود را در اين زمينه قطع کرده اند.
وي در گفت و گو با ايرنا افزود: سال گذشته بدليل مشکلات مالي و نبود سرمايه لازم پرواربندي را تعطيل کردم و به همين دليل مشکلات زيادي را متحمل شدم.
يکي ديگر از دامداران کازروني گفت: نوسان قيمت خوراک دام يکي از مشکلات دامداران است که نمي توانند در زمان مناسب اقدام به خريد و نگهداري علوفه کنند ، زيرا بدليل نبود ثبات در قيمتها ضرر و زيان سنگيني به آنها تحميل مي شود.
محمد پيماني افزود: دولت بايد علوفه دامداريها را مانند برخي محصولات کشاورزي خريد تضميني کند تا با نرخي مشخص در اختيار دامداريها قرار گيرد.
يکي از دامداران نيز گفت: کارخانه هاي شير براي خريد شير از دامداريها محدوديت ايجاد مي کنند و دامدار مجبور است بقيه شير توليدي را در اختيار واحدهاي سنتي قرار دهد و اين مهم عدم امنيت مالي را براي دامدار بوجود مي آورد.
مدير جهاد کشاورزي کازرون هم گفت: اقتصاد شهرستان کازرون وابسته به کشاورزي و دامداري است و در سالهاي اخير بدليل وجود پاره اي از مشکلات بويژه خشکسالي اين بخشها متحمل زيانهاي جبران ناپذيري شده است.
مهندس يدالله جمشيدي افزود: سال گذشته 25 ميليارد ريال صرف خريد دام مازاد روستاييان و عشاير ، بيمه دام ، خريد علوفه يارانه اي و آبرساني به دامداريها در اين منطقه شد.
وي ادامه داد: خشکسالي در سال زراعي 87 – 88 به مراتب بدتر از سال قبل بود و مشکلات دامداران را دو چندان کرد.
وي اضافه کرد: چند سال پيش يک مجتمع دامي براي دامداريهاي کازرون احداث شد تا دامداريهاي شهرستان در يک مجموعه گرد آيند اما بدليل عدم ثبات و نبود امنيت سرمايه گذاري اين مجتمع رونق نگرفته است .
جمشيدي گفت: واردات بي رويه و بدون برنامه ريزي در همه بخشها مشکلات زيادي را بوجود آورده که اين مهم موجب ضرر وزيانهاي جبران ناپذير چه در بخش کشاورزي و باغداري و چه در بخش دامداري شده است.
وي بيان کرد: رفع مشکلات اين بخش که تاثير زيادي در اقتصاد منطقه دارد نياز به برنامه ريزيهاي اساسي و حمايت جدي مسوولان دارد.
فرماندار کازرون نيز گفت: يکي از فعاليتهاي عمده مردم کازرون در بخش دامداري است که سالانه از اين بخش درآمد قابل توجهي به شهرستان تعلق مي گيرد.
مجيد صالح پور افزود: متاسفانه بدليل نبود ثبات بازار ، بالا رفتن قيمت گوشت و فرآورده هاي دامي ، واردات بي رويه شير خشک و ساير مشکلات ، سرمايه گذاري در اين بخش را مخاطره آميز کرده است.
وي ادامه داد: بدليل پاره اي از مشکلات برخي از دامداريها تعطيل شده و برخي ديگر نيز با ظرفيت کمتري مشغول به فعاليت هستند.
وي اضافه کرد: اعتبارات خشکسالي که به اين شهرستان اختصاص يافته جوابگوي نيازها و رفع مشکلات نيست و اين مهم نياز به توجه مسوولان دارد.
مدير عامل شرکت تعاوني دامداران کازرون هم گفت: عدم ثبات بين قيمت محصولات توليدي و نهاده ها يکي از مشکلات عمده دامداران است.
سيد حسن محمدي افزود: متاسفانه برنامه ريزي مشخص و ثابتي در زمينه خريد محصولات و تنظيم بازار در اين زمينه وجود ندارد.
وي ادامه داد: قيمت خريد شير بين 3/5 هزار ريال تا بيش از چهار هزار ريال در نوسان است و دامداران نمي توانند بر روي آن حساب کنند.
وي اضافه کرد: در چند ماه اخير خوراک دام بين 50 تا صد درصد افزايش قيمت داشته و دامدار نمي تواند نسبت به تهيه وذخيره نهاده ها اطمينان حاصل نمايد.
محمدي گفت: همچنين نداشتن نقدينگي کافي يکي از مشکلات دامداران و پرواربنديهاست که موجب تعطيلي برخي از دامداريها شده و برخي ديگر با 50 درصد از ظرفيت مشغول بکار هستند.
مدير عامل شرکت تعاوني دامداران کازرون گفت: در دو سال اخير وامهاي مضاربه اي که در اختيار دامداراران قرار مي دادند حذف شده و مشکل کمبود نقدينگي را براي آنها بوجود آورده است.
وي افزود: واردات بدون برنامه محصولات دامي موجب بروز مشکلات زيادي در اين بخش شده که موجب دلسردي دامداران در اين منطقه شده است.
وي بيان کرد: واردات بي رويه شيرخشک و پايين آوردن تعرفه گمرکي اين محصول تا 90 درصد و مصرف کارخانه هاي توليد مواد لبني از شيرخشک ، دامداريها را با خطرات زيادي مواجه کرده است.
وي گفت: واحدهاي شيري نيز با حداقل ظرفيت کار مي کنند و تعدادي از آنها تعظيل شده ، در عين حال کارخانه ها با خريد شير مشکل دارند .
وي افزود: کازرون قطب پرواربندي استان بوده و دام هاي آن عمدتا" به خارج از استان صادر مي شود اما هم اکنون بيش از 50 درصد اين واحدها تعطيل است.
وي اظهار کرد: هم اکنون يک هزار و 100 نفر عضو تعاوني دامداران هستند و 30 هزار راس دام سنگين و 250 هزار راس دام سبک در منطقه وجود دارد.