|
امروزه تقسیم زمان شبانه روز و اختصاص ساعات خاص برای انجام کارهای گوناگون و برنامه ریزی برای استفاده مناسب از وقت، یکی از رموز موفقیت در زندگی است. زندگی ماشینی، کم تحرک و بی روح امروز این ضرورت را ایجاب می کند که هر فرد علاوه بر ساعاتی که در روز به امرار معاش مشغول است، ساعاتی را نیز به خانواده، عبادت، ورزش، تفریحات سالم، مطالعه و آموزش های جدید اختصاص دهد تا خود و خانواده خود را از امراض روحی و جسمی فراوان حفظ کند.
به همین دلیل وقت شناسی اهمیتی فوق العاده پیدا می کند و تاخیر درانجام هر برنامه، انسان را از پرداختن به مولفه های دیگر لحاظ شده در برنامه روزانه باز می دارد. یکی از برنامه هایی که میتواند در لابلای برنامه های روزانه امروز کازرونی ها جایی داشته باشد و هم برای افراد و هم برای خانواده ها آموزنده و مفید باشد، شرکت در همایش ها سمینارها و مراسمی است که در معرفی و بزرگداشت اشخاص و اماکن شهرستان از سوی مسوؤلین محترم برگزار می شود. اما دو نکته وجود دارد که باعث می شود گاه این همایش ها مورد استقبال همشهریان واقع نشود و یا تنها قشر خاصی از این برنامه ها استفاده کنند:
مورد اول عدم اطلاع رسانی صحیح و به موقع است که این امر باعث می شود یا افراد از وجود چنین برنامه هایی مطلع نشوند و یا نتوانند در برنامه ریزی روزانه خود آنها را لحاظ کنند.
اما مورد دوم و مهمتر این است که هیچ یک از همایش هایی که در شهر ما برگزار می شود در زمان مقرر آغاز نمی شود و به همین دلیل حضور در این جلسات اوقات زیادی از همشهریان، خصوصا کسانی که سر وقت حضور داشته اند را تلف می کند و این مایه تاسف است.
بارها شاهد بوده ام که علی رغم حضور جمعی از شهروندان در ساعت اعلام شده توسط مسوولین برگزاری یک همایش، جلسات به دلایل مختلف آغاز نمی شود و شروع برنامه با تاخیر زیاد یکی از رسوم جا افتاده در شهرستان شده است. حتی گاه شنیده ام که گروهی که قصد برگزاری چنین مراسمی را دارند در مشورت با هم مثلا می گویند: "ساعت 5 را اعلام می کنیم که تا ساعت 6 همه بیایند! " که این خود نشان می دهد سرچشمه این فرهنگ غلط در دست خود برگزار کنندگان است.
هیچ گاه فراموش نمی کنم که در کنگره بزرگداشت مرحوم مردانی - شاعر فقید شهرستان - که سال گذشته در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد برگزار شد با وجود اینکه ساعت شروع برنامه 9 صبح اعلام شده بود، ساعت 10 و در حضور میهمانان فراوان، عوامل برگزاری، تازه مشغول نصب پارچه خوش آمد گویی و بر پا کردن پرده ویدئو پروژکتور بودند و برنامه ای که قرار بود ساعت 12 ظهر پایان یابد تا 1:30 بعد ازظهر به طول انجامید.
متاسفانه ندیده ام که برنامه ای سر ساعت مقرر آغاز شود و به موقع هم پایان یابد و این شایسته شهر تاریخی و فرهنگی ما نیست.
پیشنهاد می کنم که از این پس مسئولان برگزار کننده جلسات به دو مورد ذکر شده در فوق توجه بیشتری نمایند و حتی اگر هیچ کس هم در سالن نباشد برنامه را سر ساعت اعلام شده شروع کنند تا رفته رفته این رسم نامیمون فراموش شود و هم افراد بیشتری جذب این فعالیت های مفید شوند و هم وقت شناسی به صورت یک فرهنگ دلپذیر در این شهر جا بیفتد و افراد وقت شناس که حتما افراد شایسته ای هم هستند از حضور در این جلسات آزرده دل نشوند.
منبع: هفته نامه سلمان