پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۳۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۸۸ - ۰۰:۳۵

از درس­های بسیار مهم عاشورا، داشتن بصیرت، روشن­بینی و موقع­شناسایی است. شناخت عمیق حق و باطل و یافتن مصادیق آن در جریانات سیاسی و اجتماعی و نیز شناخت اهل حق و باطل و یافتن مصادیق آن در جریانات سیاسی و اجتماعی و نیز شناخت اهل حق و باطل و نمونه­های عینی آن، نیازمند حالتی است که از آن به بصیرت تعبیر می­شود.

 

بصیرت، غاباً در مصادیق مطرح می­شود و البته بسیاری از انحرافات آدمی در یافتن مصادیق و نمونه­های عینی مفاهیم کلی است؛ زیرا در خود مفاهیم، ممکن است چندان اختلافی وجود نداشته باشد؛ یعنی همه اعتقاد به مفاهیم داشته باشند. ممکن است دو تفکر، هر دو خود را طرفدار اسلام، حق، عدالت و ارزش­ها بدانند، اما بحث مصادیق و نمونه­های این مفاهیم که مطرح می­شود، افراد را در دو صف جداگانه قرار می­دهد. یکی را طرفدار امام علی(ع) نماید و دیگری را طرفدار معاویه. یکی را در خط حسین و عاشورائیان قرار دهد و دیگری در خط یزید و ابن زیاد. زیرا یکی امام علی(ع) و امام حسین(ع) را مصداق واقعی حق و مسلمانی می­داند و دیگری معاویه و یزید را.

 

این جاست که اگر بصیرت نباشد انسان در شناخت مصادیق حق و باطل اشتباه می­کند و ناگهان خود را در جبهه باطل و مدافع آن می­بینند. این مسائل در زمان فتنه، بیشتر خود را نشان می­دهد، چرا که طوفان فتنه­ها گاهی آن چنان می­وزد و فضا را غبار­آلود می­نماید که دیده­ها از کار می­افتد و چشم­ها از مشاهده عمیق قضایا نابینا می­شوند و نیز در فضاهای فتنه­انگیز است که اگر لطف الهی شامل انسان نشود به ورطه هلاکت می­افتد و اگر فرد از بصیرت لازم برخوردار نباشد ارزش­ها در نظرش دگرگون می­گردد، معروف­ها را منکر و زشتی­ها را زیبا می­بیند و در نتیجه به جای این که در جبهه حق قرار گیرد، ناخود­آگاه مدافع باطل شده و در حوادث اجتماعی، عملاً در مسیر اهداف شوم ناپاکان قرار می­گیرد.

 

عاشورا به ما می­آموزد که در فتنه­ها و تغیّر اوضاع، قبل از هر چیز، بصیرت و روشن­بینی لازم است تا در دام فتنه­گران دچار نشویم. بلکه با بینش و روشن­بینی در جبهه حق قرار گرفته و به دفاع از آن بپردازیم. نمونه­های راستین صاحبان بصیرت را می­توان عاشورائیان و یاران حسین بن علی(ع) نام برد، چرا که بدون این ویژگی مهم، آفرینش چنین حادثه تاریخی و با عظمت، ناممکن است. تمام یاران آن حضرت از بصیرتی عالی برخوردار بودند، آن­ها اوضاع و شرایط را به خوبی مد نظر قرار داده، اهداف دشمنان امام علی(ع) را به خوبی دریافته و فتنه­هایی که بنی­امیه در امت اسلامی ایجاد نموده بودند، شناخته و به اهداف درخشان امام و رهبر خود، آشنا و خود را آماده هرگونه ایثاری نموده بودند و این از  ویژگی­های مردان الهی است که به فرموده امام علی­(ع) :»حَمَلوُا بَصائِرَ هُم علی اَشیافِهِم«1، بینش­های خود را بر شمشیرهایشان نشاندند»

 

رهبر معظم انقلاب، درباره لزوم بصیرت در حوادث و فتنه­ها می­فرماید: عاشورا به ما درس می­دهد که در ماجرای دفاع از دین، بصیرت، بینش از چیزهای دیگر برای انسان لازم است. بی­بصیرت­ها بدون این که بدانند، فریب می­خورند و در جبهه باطل قرار می­گیرند؛ چنانچه در جبهه ابن­زیاد، کسانی بودند که فسّاق و فجار نبودند، ولی از این بی­بصیرت­ها بودند.

 

1-نهج­البلاغه، فیض، خطبه 150

  

نویسنده: همت سهراب­پور
مطالب مرتبط :
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۲
اذان صبح
۰۵:۱۰:۳۹
طلوع افتاب
۰۶:۳۳:۵۴
اذان ظهر
۱۱:۵۰:۱۵
غروب آفتاب
۱۷:۰۵:۰۹
اذان مغرب
۱۷:۲۲:۲۲