کارشناس مسوول مکانيزاسيون جهاد کشاورزي شهرستان کازرون گفت: براي نخستين بار 650 هکتار از اراضي کشاورزي اين شهرستان به روش خاک ورزي مرکب، به کشت گندم آبي اختصاص يافته است.
عبدالصاحب قائمي ، در گفت و گو با ايرنا افزود: سهميه اي که امسال جهاد کشاورزي فارس براي کشت خاک ورز مرکب به شهرستان کازرون اختصاص داده 500 هکتار است ولي به سبب استقبال کشاورزان اين شهرستان ،اين شيوه کشت تا کنون در 650 هکتار از اراضي اين منطقه انجام شده است.
وي افزود: همچنين براي نخستين بار 70 هکتار از مزارع شهرستان کازرون به روش کشت مستقيم و افزون بر 20 هکتار از اراضي ذرت اين شهرستان با استفاده از دستگاه هد مجهز به ساقه خرد کن، برداشت شده است.
قائمي گفت: سهميه شهرستان کازرون براي انجام کشت مستقيم ، 100 هکتار تعيين شده است ولي به سبب تاخير در ارسال دستگاه به اين شهرستان و بارندگي هاي اخير، تا کنون 70 هکتار از اراضي اين منطقه به اين شيوه، کشت شده است.
قائمي اضافه کرد: همچنين سهيمه تعيين شده براي برداشت ذرت شهرستان کازرون با استفاده از دستگاه هد مجهز به ساقه خرد کن نيز 100 هکتار است که تا کنون 20 هکتار از اراضي ذرت به اين شيوه برداشت شده است و اين روند همچنان ادامه دارد.
او بيان کرد: کشاورزان مي بايست براي هر هکتار کشت به شيوه هاي خاک ورز مرکب و مستقيم و همچنين برداشت ذرت با استفاده از هد مجهز به ساقه خرد کن به ترتيب 600 هزار ريال ، 400 هزار ريال و 200 هزار ريال پرداخت کنند.
قائمي افزود: ولي هم اينک جهاد کشاورزي براي هر يک از دو شيوه کشت و برداشت به ترتيب 100 هزار ريال ، 400 هزار ريال و 150 هزار ريال يارانه به کشاورزان پرداخت مي کند.
وي در مورد مزاياي دو شيوه کشت ياد شده اظهار داشت: کاهش بذر به ميزان 50 کيلو در هر هکتار، حفظ رطوبت خاک، پيشگيري از ايجاد لايه سخت در زمين، کاهش هزينه و همچنين حفظ بقاياي گياهي در خاک از جمله مزاياي اين شيوه کشت است.
قائمي در زمينه تفاوت دستگاه معمولي برداشت ذرت با دستگاه هد مجهز به ساقه خردکن گفت: در برداشت با دستگاه معمولي، بقاياي ساقه هاي ذرت در زمين باقي مي ماند و کشاورزان اين بقاياي مفيد براي خاک را آتش مي زنند که اين امر خود موجب فرسايش خاک شده و با زيان هاي بسياري همراه است.
او افزود: ولي دستگاه هد مجهز به ساقه خرد کن ، بقاياي گياه را خرد و در زمين پراکنده مي سازد و همين امر به حفظ مواد آلي خاک کمک مي کند.
قائمي در بخش ديگري از مطالب خود گفت: امسال 11 هزار و 660 هکتار گندم آبي و 19 هزار و 820 هکتار گندم ديم در شهرستان کازرون کشت شده است که اين ميزان کشت در مقايسه با پارسال به ترتيب حاکي از 32 درصد و 26 درصد افزايش است.
همچنين شماري از کشاورزان شهرستان کازرون هم در گفت و گو با ايرنا ضمن ابراز رضايت از اجراي دو شيوه کشت مذکور و برداشت ذرت با استفاده از دستگاه جديد ، کاهش هزينه هاي کشت، کوتاه شدن مدت زمان کشت و صرفه جويي در نهاده هاي کشاورزي را جمله مزاياي بهره گرفتن از اين شيوه کشت و برداشت ، عنوان کردند.