|
كارشناس علمي ستاد استهلال استان فارس گفت: مبناي كار استهلال ماه در ايران با كشور عربستان سعودي متفاوت است.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، محسن شريفي ظهر امروز در جمع خبرنگاران با يادآوري لزوم اطلاعرساني در اين خصوص به مردم افزود: لازم است كه افكار عمومي با اطلاع از اين تفاوت در خصوص استهلال روشن شود.
اين كارشناس نجوم با تصريح اينكه استهلال هم در بعد علمي و هم فقهي مبنايي براي مطالعه كارشناسان است، گفت: در بعد علمي بيش از 200 سال است كه كارشناسان در اين خصوص بررسي ميكنند و از نظر فقهي نيز لزوم آگاهي دقيق از بعضي مناسبتها و آغاز و پايان ماههاي مختلف قمري مسئله استهلال را به امري مهم بدل كرده است.
شريفي با بيان اينكه در مذهب تشيع، ديدن هلال ماه سفارش شده است، گفت: در مذهب تسنن ديدن هلال ماه سفارش نشده و به همين دليل مبناي كار در كشور عربستان محاسبه است نه رويت هلال ماه.
اين كارشناس در خصوص نحوه كار در عربستان سعودي گفت: مبناي كار در اين كشور اين است كه آيا هلال ماه بعد از غروب خورشيد در آسمان هست يا نه، اگر براساس محاسبهها ماه بعد از غروب خورشيد در آسمان باشد، روز بعد را عيد فطر اعلام ميكنند.
شريفي با يادآوري اينكه به دليل حساسيتهاي موجود در ايران 114 گروه استهلال در سطح كشور كار را دنبال ميكنند، گفت: اين گروهها توسط ستاد استهلال پس از تجهيز، در مكانهاي مختلف مستقر شدهاند.
اين كارشناس ستاد استهلال استان فارس خاطرنشان كرد: مكث زماني از لحظه غروب خورشيد تا غروب هلال ماه 20 دقيقه به طول ميانجامد و با توجه به اينكه ارتفاع هلال ماه در زمان غروب به نسبت خورشيد 3/5 درجه بوده، رصد هلال ماه كاري دشوار است.
شريفي وضعيت جوي، وجود گرد و غبار و آلودگي هوا، شرايط آب و هوايي و وضعيت ماه در آسمان را از جمله عوامل تاثيرگذار در رصد هلال ماه اول شوال دانست و گفت: امسال شامگاه سهشنبه در صورت مناسب بودن شرايط جوي هلال ماه در نيمه جنوبي كشور و با استفاده از ابزارهاي دقيق قابل مشاهده است.