مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ارزش كل طرحهاي اين شركت در سال 89 را 1.6 ميليارد دلار، اشتغالزايي مستقيم اين طرحها را 2612 نفر و ظرفيت آنها را 6.08 ميليون تن اعلام كرد
مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي خبر داد:
1.6 ميليارد دلار ارزش كل طرحهاي پتروشيمي در سال 89
خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ارزش كل طرحهاي اين شركت در سال 89 را 1.6 ميليارد دلار، اشتغالزايي مستقيم اين طرحها را 2612 نفر و ظرفيت آنها را 6.08 ميليون تن اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، عبدالحسين بيات در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: صنعت پتروشيمي در گذشته به دليل دولتي بودن فراز و فرودهاي زيادي را تجربه كرده است كه با واگذاري ظرفيتها و پتانسيلهاي اين صنعت به بخشهاي غير دولتي اعم از تعاوني و خصوصي با هدف توانمندسازي اقتصاد ملي، كاهش وابستگي به درآمدهاي نفتي، جلوگيري از خام فروش نفت و گاز،افزايش سقف توليد ناخالص كشور، افزايش سهم صادرات كالاهاي غيرنفتي لازمه خروج از اقتصاد تك محصولي، توسعه نفوذ ايران در بازارهاي جهاني، جذب سرمايههاي خارجي علاوه بر سرمايههاي داخلي و توسعه اشغالزايي با افزايش سطح استاندارد رفاه عمومي و مردم اميدواريم مسير اعتلاي اين صنعت را بيش از بيش هموارتر كنيم.
وي اضافه كرد: سال گذشته از حجم برنامههاي توسعه 8 طرح با 3 ميليون و 710 هزار تن ظرفيت و 2.3 ميليارد دلار سرمايهگذاري به بهرهبرداري رسيد كه ارزش كالاهاي توليدي اين طرحها 2.5 ميليارد دلار بوده و 1706 نفر اشتغال ايجاد كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه هر 45 روز يك طرح به بهرهبرداري رسيده است، گفت: واحد آمونياك و اوره ششم پتروشيمي پرديس به عنوان يكي از طرحهاي جديد با ظرفيت 1755 هزار تن در سال، كل سرمايه 450 ميليون دلار، ارزش توليدات 280 ميليون دلار، ميزان اشغال مستقيم 560 نفر به بهرهبرداري رسيد
*الفين عسلويه و پتروشيمي مرواريد
مدير عامل شركت ملي پتروشيمي با بيان اينكه در منطقه ماهشهر 10 طرح با ظرفيت اسم 7 ميليون تن در سال جاري اجرا ميشود، گفت: از طرحهايي كه به توليد رسيد 17 طرح با ظرفيت 27.2 ميليون تن در سال در عسلويه بود
وي افزود: ظرفيت فاز يك پتروشيمي عسلويه كامل شده است و در عين حال طرحي با ظرفيت 16.6 ميليون تن در فاز دوم عسلويه در حال اجرا است.
وي در ادامه گفت: طرح خط لوله اتيلن غرب كشور در منطقه دنا شامل 3 مجتمع تأمين كننده خوراك با ظرفيت اسمي 3.5 ميليون تن در سال براي تامين خوراك پتروشيميهاي كاويان مروايد و گچساران و دو مجتمع وابسته با ظرفيت 4.7 ميليون تن در سال با انشعابات مختلف به مياندوآب، مهاباد كردستان انديمشك، همدان، لرستان، دهدشت، ممسني، كازرون و چهار محال و بختياري از جمله طرحهايي است كه به احتمال زياد تا سال آينده مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد.
بيات همچنين در زمينه طرحهاي وابسته به خط لوله مركزي اظهار داشت: در حال تامين فاينانس براي يك مجتمع تأمين كننده خوراك در فيروزآباد با ظرفيت يك ميليون تن در سال، چهار طرح با ظرفيت 1.03 ميليون تن در سال، پلي اتيلن سنگين داراب، پلي اتيلن سبك فسا، اتيلن و فنيلاستات استهبانات هستيم و پيمانكار براي اجراي آنها شناسايي شده و مقدمات اجرايي نيز فراهم است.
وي اضافه كرد: دولت از محل بودجههاي عمومي خود 20 درصد از ميزان مورد نياز را تقبل كرده و باقي از محل منابع خارجي و ديگر منابع تامين ميشود.
وي همچنين ارزش كل طرحهاي سال 89 را 1.6 ميليارد دلار، اشتغالزايي مستقيم اين طرحها را 2612 نفر و ظرفيت آنها را 6.08 ميليون تن در سال اعلام كرد و گفت: به 5.9 ميليارد دلار سرمايهگذاري جديد نياز داريم
** طرحهاي توسعه در برنامه پنجم
مدير عامل شركت ملي پتروشيمي در زمينه طرحهاي توسعه برنامه پنجم با اشاره به نياز كلي صنعت پتروشيمي به 41 ميليارد دلار سرمايهگذاري و با بيان اينكه 31 طرح در دست اجرا داريم كه 57 ميليون تن ظرفيت ايجاد ميكند،اظهار داشت: 46 طرح با ظرفيت 50 ميليون تن و برآورد سرمايهگذاري 25 ميليارد دلار از جمله طرحهايي هستند كه بايد در پنج ساله برنامه پنجم محقق شوند.
وي همچنين در خصوص نحوه تأمين سرمايه طرحهاي پتروشيمي اظهار داشت: 3.72 ميليارد دلار براي 16 طرح مورد نياز است كه از طريق بودجه ارزي، بانكهاي خارجي، حساب ذخيره ارزي و فايناش تأمين ميشود.
وي افزود: سرمايهگذاري ارزي مورد نياز 8 طرح توسط بانك صادرات و شركت سپهر انرژي به ميزان 5 ميليارد دلار تعهد شد و 32.5 ميليارد طي سال ها 89 تا 94 بايد تأمين شود.
بيات گفت: مجموعه نياز 2.5 ميليارد دلار هم بايد از منابع ديگر تأمين شود كه شامل بانكهاي توسعه صادرات، بانك ملي، بانك صادرات و استفاده از ظرفيتهاي شركتهاي خارجي از جمله شركتهاي روسي و ديگر منابع داخلي ميشود.
وي چالشهاي پيش روي صنعت پتروشيمي را تامين خوراك به دليل عدم تضمين تامين و قيمتگذاري در طرحهاي جديد و مشاركتي، الزام اخذ مجوز صادرات، تغييرات قيمتهاي جهاني، مشكلات مربوط به مناقصات و قراردادها، عدم پذيرش اعتبار اسناد بانكهاي ايراني از طرف سازندگان خارجي، عدم حضور به موقع نمايندگان سازندگان و صاحبان ليسانس و مشكل تامين منابع دانست.
وي افزود: سازندگان داخلي توان تامين تجهيزات مورد نياز را دراند اما عدم حضور به موقع نمايندگان سازندگان و صاحبان ليسانس محصولات براي آنها ايجاد مشكل ميكند.
بيات در عين حال تشكيل صندوق توسعه پتروشيمي، پذيرفتن دارايي طرحها و محصولات آنها به عنوان رهم بانكها، تضمين فاينانس از طرف سازمانهاي دولتي جهت تامين منابع مالي طرحها و گشايش اعتبارات اسناد طرحهايي كه مجوز احداث دارند را از جمله راهكارهاي مقابله با چالشهاي اين صنعت دانست.
وي اهداف و برنامههاي آينده سازمان متبوع خود را با توجه به تعريف وظايف حاكميتي توسعهاي براي اين سازمان، سياستگذاري، مديريت اجرا، نظارت و ارزيابي و هماهنگي با ساير مراجع، نظارت عاليه بر اجراي طرحها و اعمال استانداردهاي مديرات پروژه، نظارت كامل بر رعايت اصول ايمني و بهداشت محيط زيست، پژوهش و دستيابي به فنآوري و نظارت عاليه بر توليد و فروش دانست.
وي همچنين تصريح كرد: بر خلاف ديگر شركتهاي تابعه وزارت نفت، اساسنامه شركت ملي پتروشيمي از مدتها قبل آماده شده و اهم اهداف توسعه صنعت پتروشيمي جلوگيري از خامفروشي، توسعه متوازن، و عدالتمحوري، اشتغال زايي و خودكفايي است.
راغ برق پتروشمی اندیمشک نصب شده...!