دولت بايد از بحث تحزب در جامعه حمايت كند و حزب را مسئلهاي خلاف ارزش قلمداد نكند؛ چرا متاسفانه مشاهده ميكنيم كساني كه در نظام مسئوليت ميپذيرند، خودشان زماني عضو تشكلهاي سياسي بودند اما با حضور در جايگاه قدرت، موضع ضد حزبي به خود ميگيرند.
حجتالاسلام محمد خرسند در گفتوگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا» به ارزيابي عملكرد احزاب پس از انقلاب اسلامي در ايران پرداخت و گفت: عملكرد احزاب پس از انقلاب يكسان نبوده چرا كه نظام ما بر پايه تخرب شكلنگرفته و حزب گريزي در جامعه وجود دارد.
وي اضافه كرد: علت حزبگريزي مردم قبل و بعد از انقلاب اين است كه احزاب از بالا به پائين شكل گرفتند و اعضاي مركزي اين تشكلها از بدنه اجتماعي جامعه شكل نگرفتند.
امام جمعه شهرستان كازرون تصريح كرد: قبل از پيروزي انقلاب برخي از احزاب ساخته و پرداخته قدرتهايي بزرگ شرق و غرب بودند كه اين وابستگي در راستاي الهاد و اهداف شوم غرب بود.
حجتالاسلام خرسند با اشاره به اينكه احزاب قبل از انقلاب هيچگاه مردم محور نبودند، اظهارداشت: احزابي كه در دوره پهلوي تاسيس شدند تا با ژست دروغين بگويند در جامعه دمكراسي وجود دارد ولي در نهايت معلوم شد كه اين احزاب وابسته به دربار طاغوت هستند و ژست دمكراسي ميگيرتد.
دبير حزب موتلفه قم در ادامه، افزود: به معناي واقعي در قبل از انقلاب، احزاب كشور از متن و تودههاي مردم شكل نگرفتند.
وي خاطرنشان كرد: با وقوع انقلاب اسلامي شهيد آيت الله بهشتي، مقام معظم رهبري، شهيد باهنر و آقاي هاشمي تشخيص دادند كه براي اداره كشور احتياج به كادر سازي و تامين نيرو است كه در آن شرايط اين كادر سازي بايد در قالب احزاب شكل ميگرفت كه اين تفكر منجر به تاسيس حزب جمهوري اسلامي شد.
حجتالاسلام خرسند، بيان كرد: حوادث تروريستي بر عليه اعضاي مركزي حزب و مشغله فراوان اعضاي اصلي اين تشكل اجازه نداد كه حزب جمهوري اسلامي جايگاه واقعي خود را بدست آورد كه در نهايت حزب جمهوري اسلامي منحل شد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه كاركرد احزاب در ايران به طور فصلي است، افزود: برخي تشكلها، اسم حزب را يدك ميكشند اما هيچگاه به صورت واقعي كاركرد حزبي ندارند.
اين فعال سياسي اصولگرا، خاطرنشان كرد: استفاده از اقشار مختلف، كادرسازي، تامين برنامههاي براي كشور و پرورش مديران از وظايف اصلي احزاب سياسي در كشور است كه در جامعه ما به جز چند جزب انگشت شمار اين عملكرد را ندارند.
حجتالاسلام خرسند، تاكيد كرد: به دليل اينكه تحزب سابقه چندان درخشاني در كشور ما نداشته است، مردم ما دچار حزبگريزي شدند اما بايد توجه داشت كه شكل نظام مردم سالار ديني در ايران توجه به تحزب در كشور را ضروري ميداند لذا حل اين مسئله بايد با تلاش جدي توسط مسئولان و احزاب در كنار تغيير نگاه جامعه به حزب محقق شود.
*دولت بايد از تحزب در جامعه حمايت كند
وي افزود: دولت بايد از بحث تحزب در جامعه حمايت كند و حزب را مسئلهاي خلاف ارزش قلمداد نكند؛ چرا متاسفانه مشاهده ميكنيم كساني كه در نظام مسئوليت ميپذيرند، خودشان زماني عضو تشكلهاي سياسي بودند اما با حضور در جايگاه قدرت، موضع ضد حزبي به خود ميگيرند.
حجتالاسلام خرسند با اشاره به اينكه حزب ريشه قرآني دارد، گفت: عليرغم اينكه فعاليتهاي سياسي در كشور زياد داريم و نظام را براساس مردم سالاري ديني شكل داديم، در مجموع تخريب جايگاه اصلي خود را در جامعه پيدا نكرده است.
عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در پايان تاكيد كرد: احزابي كه در مسير اهداف انقلاب و پايبندي به قانون اساسي و ولايت فقيه حركت ميكنند، با تلاش خود و همراهي دولت جايگاه تحزب در كشور را تقويت كنند.