|
وي افزود: اين اقدام با تلاش پژوهشكده فرهنگ و تمدن صورت ميگيرد و طي آن خانهي تاريخي مربوط به دوران قاجاريه تملك شده و به موزه مرود نظر تغيير كاربري ميدهد.
اين مقام مسؤول گفت: در حال حاضر مقدمات ايجاد موزه فراهم شده و در مرحلهي خريد خانه هستيم.
خوشنويس يادآور شد: در نظر داريم گالري اصلي را به نمايشگاه دائمي سلمان فارسي تبديل كرده و در بخشهاي ديگر به صورت دورهاي نمايشگاهي براي معرفي ساير مفاخر ايران زمين ايجاد كنيم.
در اين خصوص نمايندهي ادارهي كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در شهرستان كازرون نيز به خبرنگار ما گفت: هم اكنون يكي از خانههاي ثبتي در بافت تاريخي كازرون شناسي شده است كه به احتمال زياد با تملك اين عمارت تاريخي بتوانيم موزه مردم شناسي سلمان فارسي را در اين شهر راهاندازي كنيم.
به گفته همت محمدي قدم بافت تاريخي شهر كازرون به دورههاي قاجار و پهلوي اول ميرسد و قدمت خانههاي اين بافت نيز به همان دوران نسبت داده ميشود.
وي در ادامه با مثبت ارزيابي كردن تغيير كاربردي عمارتها و خانههاي تاريخي اظهار داشت: چنين اقدامي در ماندگاري ميراث فرهنگي كه جزو هويت ملي محسوب ميشوند تأثير به سزايي خواهد داشت. محمدي ادامه به ثبت سيره سلمان فارسي در فهرست ميراث معنوي اشاره كرد و گفت: برخي از آداب و رسوم، مراسم، جشنها و بازيهاي محلي همچنين تعزيه و گويشهاي محلي كازرون ميتوانند در فهرست ميراث معنوي جاي گيرند كه خوشبختانه پرونده برخي از اين آيينها تكميل و برخي نيز در آستانهي تهيه و بازسازي است به گفتهي اين كارشناسان هماكنون در شهرستان كازرون نزديك به 10 گويش خاص كه قدمتشان به قبل از اسلام ميرسد وجود دارد كه قابليت ثبت شدن دارند.
وي در ادامه اضافه كرد: با توجه به اينكه سلمان فارسي اهل كازرون بوده و يكي از مفاخر عالم اسلام نيز محسوب ميشود از اين رو پيشنهاد ثبت سيره اين يار پيامبر(ص) در فهرست ميراث معنوي داده شده است و اميدواريم هر چه سريعتر اين پرونده به نام شهرستان كازرون به ثبت ملي برسد. محمدي در ادامه در خصوص برگزاري كنگره سلمان فارسي در اين شهرستان نيز گفت: با توجه به اينكه برپايي اين كنگره جزو يكي از مصوبات دومين دور سفر هيأت دولت به فارس است. در صورت تأمين اعتبار مورد نياز كنگره مذكور اوايل سال آينده در كازرون برگزار ميشود.