|
لطفالهي: آرامگاه «نصرالله مرداني» كتابخانه و مجموعه فرهنگي ميشود
عبدالرضا لطفالهي گفت: در محل آرامگاه مرحوم نصرالله مرداني قرار است كتابخانه مرداني و مركز فرهنگي بنا شود؛ مجموعه فرهنگي كه اقدامات اوليه آن صورت گرفته و اميدواريم به زودي پايان پذيرد.
به گزارش فارس، عبدالرضا لطفالهي، شاعر درباره منش و رفتار و آثار مرحوم نصرالله مرداني گفت: نصرالله مرداني در سال 1327 در شهر كازرون متولد شد، شغل مرحوم پدرش سنگتراش بود، از همان دوران كودكي با كارهاي سخت وسنگتراشي پرورش يافت.
به گفته لطف الهي، در دوران دبستان زمزمههايي كرده و شعر ميسرود، آرام آرام رشد كرد و حتي بيش از انقلاب غزلهايي عاشقانه ميسرود كه فضاهاي حماسي هم انصافا در آنها ديده ميشد، اين اشعار در آن هنگام جسته و گريخته در مطبوعات منتشر ميشد.
وي تصريح كرد: پس از گذراندن دوران دبيرستان و گرفتن ديپلم وارد بانك شد، در سالهاي انقلاب هم به شيراز آمد و بلافاصله انجمن شاعران انقلاب اسلامي را با همكاري هم تاسيس كرديم.
اين شاعر در ادامه سخنان خود ابراز داشت: در اين انجمن بنده، نصرالله، احد ده بزرگي و جمالي نيز حضور داشتند، كه توانستيم در سالهاي 64 و 65 اين انجمن را به شكل رسمي ثبت كرديم.
اين شاعر افزود: همزمان با روزهاي آغازين جنگ و حمله عراق به ايران، ما جزء اولين گروهي بوديم كه به عنوان شاعران وارد جبهههاي جنگ شديم، در دوران دفاع مقدس برنامههايي همچون عصرها و شبهاي شعر برگزار ميكرديم.
وي تاكيد كرد: مرحوم نصرالله آرام آرام مجموعه آثارش را تحت عنوان «قيام نور» گرد آورد كه در سالهاي 64 _ 65 كتاب گزيده سال شد و اولين شاعري بود كه حماسه را وارد غزل كرد.
لطفالهي عنوان كرد: غزل قالب ظريف و عاشقانه دارد، نصرالله با الهام از دلاوريهاي رزمندگان و اتفاقات حماسه را وارد غزل كرد؛ بعد از اين دوران ساير كتب خود را منتشر كرد تا «ستيغ سخن» را روانه بازار كتاب كرد؛ اين اثر تذكره هزار ساله شاعران ما است.
اين نويسنده اظهار داشت: پس از اين علاقمند به اشعار حافظ شده و پژوهشي در اين زمينه انجام داد؛ كتابهاي فراواني در اين ايام منتشر شد.
وي گفت: اما تا آخر عمر حسرت كربلا را بزرگترين آرزو ياد ميدانست، اما در روزهاي آخر عمر با حال بد، عازم كربلا شد و در همان سرزمين، جان به جان آفرين تسليم كرد.
لطفالهي تاكيد كرد: مرحوم نصرالله مرداني از سال 72 در تهران ساكن بود، اما مرتب به شيراز و انجمن ميآمد، و بنا به وصيت پيكرش از كربلا به كازرون منتقل و در آنجا به خاك سپرده شد.