|
مسابقه شيريني و جشنواره غذاهاي سنتي عصر امروز در كازرون برگزار شد.
به
گزارش خبرنگار كازرون نما، مسابقه شيريني و جشنواره بزرگ غذاهاي سنتي به همت كانون
فرهنگي اجتماعي بانوان فاطمه زهرا (س) كازرون در بوستان رفيع اين شهرستان برگزار
شد.
در
حاشيه اين جشنواره طاهره خواجه مدير كانون بانوان فاطمه زهرا (س) كازرون در گفتوگو
با خبرنگار فارس در كازرون اظهار داشت: اين مسابقه با هدف آشنايي مردم با پخت
غذاهاي سنتي كازرون، احيا غذاهاي سنتي، سرگرمي و انتقال آن به نسل جوان برگزار شده
است.
وي
بيان داشت: گنجاندن مواد پركالري در سبد غذاهاي خانوار و ترويج فرهنگ استفاده از
مواد غذايي سالم، از اهداف ديگر برگزاري اين مسابقه است.
دبير
اين جشنواره با بيان اينكه در اين مسابقه 50 نفر شركت كردهاند افزود: خواهران
فاطمه ده بزرگي و لاله كريمي به عنوان داوران مسابقه با توجه به فاكتورهاي مزه،
سرعت عمل، تزئين و خلاقيت آن، غذاها را ارزيابي كردند و شش نفر به عنوان برگزيده
انتخاب شدند.
خواجه
با اشاره به استقبال پرشور خواهران از اين مسابقه اضافه كرد: اين جشنواره و مسابقه
در پايان به صورت نمايشگاه مورد بازديد علاقمندان قرار گرفت.
مدير
كانون بانوان فاطمه زهرا (س) كازرون با بيان اينكه آش ماست، يتيمچه، سالاد الويه،
كله جوش، للك هويج، كباب مرغ، آش انار بادمجان، دمپخت، دسرگردو، ترچين، حليم
بادمجان، قليه ماهي، حلوا، مسقطي، شيريني گوش فيل، خشكك نشاسه و كيك يخچالي از
غذاها و شيرينيهاي پخته شده در اين جشنواره و مسابقه بودند خاطرنشان كرد: حلواي
كاسهاي، آش بازاري، كشك بادمجان، آبگوشت، چنگال شكر، مشتك، آب عروسك، كباب هلويي،
آش دوغ، آش رشته، كپه، پاكورا، چلو مرغ، غذاي ميگو، سالاد ماكاروني، نان پنجره اي،
شيريني انگشتي، حلواي آردي و رنگينك از ديگر غذاهاي اين جشنواره بودند.
خواجه
با اشاره به طريقه پخت غذاي آب عروسك گفت: در مرحله نخست پيازداغ را گرفته، سپس
كلم، بادمجان و سيب زميني خورده شده را داخل پياز سرخ كرده ميريزيم، بعد دو برگ
كلم تفت داده شده، باقله و عدس با گوجه فرنگي بسيار داخل آن و ضمن اضافه كردن رب
انار، بعد از كشيدن پياز داغ روي آن ميريزيم.
خيلي خوبه ولي اگه طرز تهيه بعضي از غذاها رو هم گذاشته بودين واسه ما كه غذاي كازروني دوست داريم خيلي خوب ميشد مثلا حلوا ، مسقطي
لطفا طرز تهیه کباب کازرونی را بگویید . من عاشق شهر کازرون هستم و کبابش را حتما می خوام. ممنون
طرز تهیه آش کازرونی
برنج :2 لیوان
گوشت و دنبه :گوسفند 600 گرم
لوبیا قرمز : 500 گرم
عدس سبز : 300 گرم
شوید : 200 گرم
سیر :5 حبه
ترخون خشک : 2 قاشق غذا خوری
پیاز :3 عدد متوسط
ادویه : 3قاشق غذاخوری
لیمو عمانی و دارچین : هر کدام 2 قاشق مربا خوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه :
1-ابتدا گوشت و لوبیا و عدس و نصفی از همه ادویه ها ویک عدد پیاز بامقداری آب میپزیم
2- 2عدد پیاز را نگینی کرده و بقیه ادویه ها را اضافه کرده کنار میگذاریم
3- سیر رنده شده را با ترخون مخلوط کرده کنار میگذاریم
4- وقتی گوشت پخت گوشت را ریش ریش کرده و دنبه را کوبیده به پیاز اضافه میکنیم
5- لوبیا و عدس را چرخ کرده کنار میگذاریم
6- شوید و مقداری آب و آب گوشتمان و برنج را در قبلمه ای بزرگتر ریخته روی شعله قرار میدهیم وقتی نیم پز شد حبوبات و گوشتمان اضافه کرده هم میزنیم بعد از 10دقیقه سیر اضافه میکنیم وقتی غلظت آش اندازه شد آن را به مدت نیم ساعت دم میکنیم
نوش جان
لطفا طرزتهيه آش خوشمزه وكباي كازروني ميخواستم