كتيبه هاي تاريخي كازرون كه در خارج از فضاي موزه ها نگهداري مي شوند به شدت در معرض خطرهاي فرسايشي و طبيعي و همچنين انساني هستند و هرچه سريعتر بايستي توسط يك تيم قوي حفاظتي و مرمتي بازديد و مرمت شوند.
عضو هيئت علمي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور در گفتگو با بيشاپور ضمن اعلام اين مطلب افزود: در حال حاضر وضعيت فيزيكي كتيبههايي همچون كتيبه ي نيروگاه كازرون و كتيبه هاي استودان ها كه در موزه نگهداري مي شوند به دليل حفاظت هاي خاص، رضايت بخش است، اما وضعيت آن دسته از كتيبه ها و نقوشي كه در فضاي باز قرار دارند نگران كننده است.
نصرالله زاده ضمن پراهميت دانستن نقوش و كتيبه هاي تاريخي كازرون خاطر نشان كرد : متأسفانه بيشترين آسيب طي سالهاي گذشته به نقش بهرام و كتيبه ي كردير كه در منطقه ي سرمشهد كازرون واقع شده اند وارد شده است؛ به گونه اي كه با تغييرات جوي و نزول باران اكنون تنها بخش سمت چپ بزرگترين نقش برجسته ي پهلوي دنيا ( كتيبهي كردير ) در منطقه سرمشهد باقي مانده و به دليل آهكي بودن سنگ اين كتيبه بيم آن مي رود كه طي 10 الي 15 سال آينده به طور كامل محو شود.
وي خاطر نشان نمود : در منطقه ي سرمشهد علاوه بر عوامل طبيعي، عوامل مرتبط با انسان نيز كه به صورت كنده كاري و نوشتن يادبود بر روي كتيبه نمايان مي شود باعث شده كه سرعت تخريب اين كتيبه و نقش برجسته افزايش يابد . وي همچنين اضافه كرد : خوشبختانه جنس سنگ تنگ چوگان و ستون يادبود بيشاپور كه بر روي آنها نقوش و كتيبه هاي پراهميتي را داريم بهتر از سنگ كتيبه ي سرمشهد است اما همين نقوش هم در معرض آسيبهاي جدي قرار دارند.
نصرالله زاده ضمن پراهميت دانستن نقش ميراث فرهنگي و پژوهشكده بيشاپور در خصوص حفظ آثار تاريخي و مناسب دانستن برخي اقداماتي كه تاكنون در اين زمينه صورت پذيرفته گفت: طي بازديدي كه از تنگ چوگان داشتم متوجه شدم آسيب هاي جوي، عبور آب از پشت نقوش، وجود گل سنگها و ايجاد شكافهايي در كوه باعث شده در صورت عدم ترميم و حفاظت بيشتر، آسيب هاي بيشتري را طي سال هاي آينده براي نقوش و كتيبه ي واقع در تنگ چوگان متصور باشيم . وي همچنين گفت : با توجه به زلزله خيز بودن كازرون نيز بايستي توجه بيشتري به حفظ و مرمت اين يادمانده هاي تاريخي شود تا بتوانيم همچنان آنها را به عنوان اسناد روشن تاريخ ايران نگه داريم. وي در خصوص ساير نقوش برجسته ي كازرون نيز گفت : يكي ديگر از نقش هاي برجسته اي كه از لحاظ طبيعي و انساني در معرض خطر قرار دارد نقش قنديل است كه متأسفانه سنگ آن نيز از قسمت پشت ترك خورده و احتمال آن مي رود كه با گسترش ترك، اين نقش نيز آسيب ببيند.
نويسنده كتاب كتيبه هاي پهلوي كازرون خاطر نشان كرد : نام هاي را براي پژوهشكده تعمير و مرمت نوشته ام و تمامي مشاهدات خود و خطرات موجود را برايشان شرح داده ام و اميدوارم با مساعدت و هماهنگي هايي كه توسط مسوولين محلي نيز مي تواند تقويت شود، اقداماتي علمي و دقيق براي حفظ و مرمت كتيبه ها و نقوش برجسته ي موجود در شهرستان كازرون صورت پذيرد . ايشان در خصوص اقداماتي كه تاكنون صورت پذيرفته گفت: سعي شده تا آنجا كه امكان دارد از نقش برجسته ها و كتيبه هاي تاريخي، به خصوص آنان كه بيشتر در معرض خطر قرار دارند به وسيله سيليكون قالب گيري شود كه خوشبختانه اين پروژه در سطح ملي پيگيري شده و اكنون تقريباً كار قالب گيري تمام نقوش و كتيبه هاي پراهميت استان فارس و از جمله كازرون به اتمام رسيده و احتمال دارد اين قالب ها در آينده در موزهاي تخصصي ارائه شوند.