عباسپور (طلوع): چرا ما كه ادعاي همه چيزمان ميشود مانند نورآباد و شهرهاي ديگر در رابطه با نمايشگاه كتاب استان هيچ تبليغي نكرديم؟
خانم مرداني (ماهنامهي شهرسبز): نمايشگاه امسال به عظمت پارسال خواهد بود؟
پاكدل (هفته نامهي سلمان): برنامهاي براي دههي فرهنگ و هنر امسال داريد؟
عباسپور(طلوع): در بعضي انجمنها از بچههاي تازه به دوران رسيده استفاده كردهايد كه از پيشكسوتان هم استفاده نميكنند، چرا از خاك خوردههاي اين رشتهها استفاده نميكنيد؟ اين باعث تأسف است؟
در بخشي از مطالب هم عقيدهام اما در مورد قسمتي ميخواهم توضيح دهم، مسؤولان انجمنها اكثراً از پيشكسوتان و نام آشناها هستند مانند عبدالرسول حكيم، سيد محمد علي آل مجتبي، مهدي هنرجويان و... عمده مسؤولان ما، در ارتباط با حوزههاي هنري نيروهاي كاركشته و صاحب نام هستند، طبيعي است كه براي اينكه روال بهتري در كارها باشد تلفيقي از نيروهاي جوان و با تجربه كنار هم باشند و اين در سياست كاري ما است. ضمناً جواناني كه تازه وار د شدهاند آمار نشان ميدهد كه چيزي از بزرگان كمتر ندارند ولي بايد بپذيريم جايگاه پيشكسوت محفوظ بماند در آذرماه از 10 پيشكسوت هنرمند تجليل خواهد شد و اين روند را ادامه ميدهيم.
پاكدل(سلمان): مطبوعات منتقد كيست؟ آيا از ديدگاه شما آن است كه از صفحهي اول تا آخر جنجال آفريني، سر و صدا و دعوا و تنش در آن موج بزند؟
رسالت مطبوعات چيست؟ من در چند بند خدمت شما ميخوانم و بعد نقطه نظر خودم را اعلام ميكنم.
اولين رسالت مطبوعات در نظام، روشن ساختن افكار عمومي و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم در يك يا چند زمينه ميباشد، پيشرفت اهدافي كه در قانون اساسي بيان شده، تلاش براي نفي مرزبنديهاي كاذب و تفرقهانگيز، قرار ندادن اقشار مختلف جامعه در مقابل يكديگر، مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماري و.... ترويج و ترغيب فرهنگ اسلامي و گسترش فضايل اخلاقي
اينها سياست كلي و رسالت كلي مطبوعات در جمهوري اسلامي ايران است. بالاخره مطبوعاتي كه به لطف انقلاب، خون شهدا و ايثارگريهاي رزمندگان به دست آمده بايد در راستاي اهداف نظام و مردم گام بردارند.
مطمئن باشيد نشريههايي كه ايجاد قهرمان بازي و قهرمان سازي كنند چون از درون تهي هستند چند روز بيشتر دوام نميآورند چرا كه از رسالت اصيل و اصلي خود منحرف شدهاند. امروز توقعي كه اكثر مسؤولان و دست اندركاران شهرستان از 4 مطبوعات شهر دارند ايجاد وفاق، پرهيز از تنش در شهرستان، كمك به آرامش، پرهيز از قهرمان بازي و قهرمان سازي ودر يك كلام صداقت به جاي شيطنت چون شيطنتهاي مطبوعاتي را خوب ميشناسيم، مطبوعاتي كه اين كارها را بكنند به خيال خام خود دارند مردم را فريب ميدهند. حال آنكه مطبوعات نبايد با دست خود تيشه به ريشه خود بزنند. امروز تشخيص نقد عالمانه با كاذبانه بسيار آسان است.
عباسپور(طلوع): اگر نشريهاي از مديران شهرستان انتقاد كرد بايد با آنها مثل خاطي برخورد شود يا نه؟
اگر در نظام جمهوري اسلامي، مسؤوليت را خدمت تلقي كنيم طبيعي است در راستاي كار اشتباه داشته باشيم چرا كه ما داخل گوديم و رسانهها و مردم خارج گود.
پاكدل(سلمان): آيا غير از نماينده اشخاص ديگري هم به شما كمك كردهاند؟
در مورد مسائل مالي بايد بگويم مجموع اعتبارات امسال ما براي همهي برنامههايمان 12 ميليون تومان پيش بيني شده كه چيزي حدود 35 درصد آن به دست ما رسيده ضمن اينكه براي اجراي تقريباً راضي كنندهي اهداف فرهنگي، هنري در شهرستان نياز به 100 ميليون تومان است. با صحبتي كه با نمايندهي شهرستان شد بنا به خواستهي ايشان نيازهاي فرهنگي و هنري شهرستان را اعلام و ايشان با پيگيريهايي كه با وزير داشتند مجموعاً 5 ميليون تومان كمك كردند ما از ناحيهي بعضي از ارگانها مانند اوقاف، دفتر امام جمعه، دانشگاه، آموزش و پرورش و.... گاهاً برنامههاي مشتركي داريم كه نصف هزينهها را آنها ميدهند.
عباسپور(طلوع): اهم برنامههاي 4 ماه آينده را بگوييد؟
- برگزاري شب شعر پاييز با حضور شاعران استان و كشور با همكاري دانشگاه آزاد(23 آبان ماه به مدت 2 روز)
- بزرگداشت عالم جليل القدر شيخ عبداللطيف بحراني ملقب به بهجتالعلما(30 آبان ماه همزمان با رونمايي از قبر ايشان)
- برگزاري نمايشگاه بزرگ كتاب به مناسبت هفتهي كتاب(25 آبان)
- تجليل از ده نفر از پيشكسوتان فرهنگي و هنري شهرستان(10 آذر)
- فستيوال نمايش چندين تأتر در كازرون(آذرماه)
- برگزاري مراسم هفتهي هنر و هنرمند با حضور چهرههاي برتر هنري
- برگزاري جشنهاي دههي مبارك فجر
- برگزاري تعزيه و تأتر در ماه محرم
- برگزاري جشنوارهي تأتر جوان فارس(اواخر بهمن يا اوايل اسفند)
- برگزاري كنگرهي ستيغ سخن(اسفند)
مرحمتي در ادامه افزود:
يكي، دو پيشنهاد دارم، اگر ارگانهاي شهرستان دست ما را بگيرند عملي خواهد بود.
- احداث دانشكدهي تأتر يا رشتهي هنر در دانشگاه آزاد با توجه به وجود جوانان خوش استعداد و خلاق كازروني كه مجبور هستند براي تحصيلات به شهرهاي ديگر بروند.
پاكدل( سلمان): اگر بخواهيد به انجمنهاي شهرستان در سال 87 نمره بدهيد، بالاترين نمره به كدام انجمن ميرسد؟
عباسپور(طلوع): تا به حال چند باب از خانههاي قديمي شهرستان مثل مجموعهي آناهيتا در خيابان شريعتي و... تخريب شده و متأسفانه مسؤولي نبود كه جلو اينكار را بگيرد واين خانهها را بخرند و متأسفانه آقاي رئيس ادارهي ميراث فرهنگي است كه واقعاً هيچ كاري انجام نميدهد در حالي كه سرمايههاي قديمي ما در شهرهاي ديگر به فروش ميرود؟
خودمان هم توقعي كه از ميراث فرهنگي داشتهايم برآورده نشده و بارها و بارها يادآوري كردم.
امام جمعهي وقت، حاج آقا ايماني چيزي گفتند كه بسيار جالب است بدانيد ايشان ميگفت: اروپا حاضر بود ميليونها دلار بدهند كه آثار پيروزي شاپور در مقابل والريانوس را مخفي كنند و ما خودمان داريم با باران، عدم حفاظت و... اين اثر به ياد ماندني را از بين ميبريم.
البته بعضاً مشكلات مالي مانع خيلي كارها ميشود اما اين مطلب جاي بحث دارد.