|
شيراز - رييس اداره ايمني و ترافيک سازمان حمل و نقل پايانه هاي استان فارس گفت: در اين استان با دارا بودن 14 هزار و256 کيلومتر جاده ؛ فقط 10 مجتمع خدمات رفاهي و جاده اي فعاليت مي کنند.
به گزارش ايرنا؛ غلامحسين جبال ؛ شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اين در حالي است که به ازاي هر 30 کيلومترمسافت جاده اي بايد يک مجتمع خدمات رفاهي بين جاده اي وجود داشته باشد .
وي گفت: يکي از سياست هاي سازمان حمل ونقل جاده اي؛ احداث و بهره برداري از مجمتمع هاي خدمات رفاهي است و از اين رو اين سازمان آمادگي دارد که از مشارکت بخش خصوصي در زمينه احداث و راه اندازي اين گونه مجتمع ها استفاده کند و به همين سبب از سرمايه گذاران اين بخش در اين زمينه حمايت و پشتيباني مي کنيم.
جبال؛ با اشاره به مساله تصادفات و سوانح جاده اي گفت: اين امر يک مساله جهاني است و در کشور ما اين موضوع يک پديده اجتماعي محسوب مي شود و نيازمند ايجاد زيربناهايي از قبيل فرهنگي؛ رواني؛ جامعه شناختي؛ قضايي؛ پزشکي دارد و افزون بر اين نيز نقش و جايگاه پليس و ساير نهادهاي ذيربط نيز در اين زمينه بسيار اساسي و حايز اهميت است.
او ادامه داد: به سبب اهميت اين مساله؛ امسال سازمان ملل متحد ؛ شعار ايمني براي خانواده ؛ جان عزيزان خود را حفظ کنيد را برگزيده است و هدف آن اعمال رفتاري مسوولانه در رانندگي است که حاصل آن حفظ زندگي و کيفيفت آن است.
جبال افزود: در قطعنامه ايمني جاده اي که به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل متحد رسيده است پنج عامل شامل استفاده نکردن از کمربند و کلاه ايمني؛ رانندگي در وضعيت غيرهوشياري ؛ سرعت بالا و نبود زيرساخت هاي مناسب ؛ به عنوان عوامل اصلي تصادفات و سوانح ترافيکي عنوان شده است.
وي گفت: همچنين در ترسيم مثلث ايمني در راس اين مثلث 75 درصد عامل انساني به عنوان عاملي اصلي تصادفات و سوانح عنوان شده و از وسيله نقليه يا ناوگان عبور و مرور و جاده به عنوان اضلاع ديگر اين مثلث ياد شده است