به گزارش خبرگزاري فارس جعفر قادري صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود ظرفيتهاي فراوان در حوزههاي مختلف و تلاشهايي كه در سالهاي اخير انجام شده است، استان فارس همچنان از مواهب توسعه بازمانده است.
وي يكي از دلايل اين مسئله را جمع شدن عقبماندگيها در همه حوزهها طي سالهاي گذشته دانست و با بيان اينكه استان فارس يكي از نقاط برخوردار در زمينه داشتن ظرفيتهاي گردشگري طبيعي و تاريخي است، وجود سومين حرم اهل بيت (س) در مركز اين استان را يادآور شد و افزود: با اين وجود در زمينه گردشگري هنوز رشد چشمگير و در خوري را شاهد نيستيم.
قادري تنوع آب و هوايي، ظرفيت علمي در بخش پزشكي، توان علمي در حوزه آموزش عالي و توان بالا در توليد محصولات متنوع باغي و زراعي را به عنوان بخشي از ظرفيتهاي اين استان ياد كرد و گفت: با وجود اينكه شيراز قطب پزشكي، دانشگاهي و بيمارستاني است اما در بسياري از شاخصها در مقايسه با ساير استانها عقب مانده است، كه از نظر سرانه دانشجوي روزانه دولتي در حال حاضر در جايگاه 29 قرار داريم.
وي رتبه نخست در تصادفات جادهاي و نداشتن يك متر آزادراه را تاسفآور توصيف كرد و گفت: با وجود آنكه قطب كشاورزي هستيم، اما كمترين سهم را از صندوق ذخيره ارزي در بخش كشاورزي و صنايع تبديلي داشته و توجه مناسبي به زيرساختهاي اين بخش نشده است.
نماينده شيراز در مجلس با بيان اينكه هماينك استان فارس پنج درصد از كل گاز كشور را توليد ميكند، عدم توسعه مجتمعهاي پتروشيمي، پالايشگاهي و نيروگاههاي تأمين برق و كمتوجهي به گازرساني به روستاهاي اين استان را با هيچ منطق اقتصادي و انساني سازگار ندانست و خاطرنشان كرد: 5/6 درصد از كل مساحت و جمعيت كشور متعلق به استان فارس است، اما سهم اين استان در توليد ناخالص در بخش صنعت تنها دو درصد است.
قادري منابع و ذخاير گاز و نفت فراوان، ظرفيتهاي گردشگري طبيعي و تاريخي، موهبت همجواري با دريا، داشتن بيشترين تماس و ارتباط با كشورهاي ثروتمند حاشيه جنوبي خليج فارس و ظرفيتهاي علمي را از جمله امتيازهاي استان فارس برشمرد.
وي اضافه كرد: نميتوانيم براي مردم توجيه كنيم كه چرا در قطب بيمارستاني كشور سرانه تختهاي بيمارستاني وضعيت مناسبي ندارد و در مقايسه با بسياري از استانها پايينتر است.
قادري يادآور شد: در حالي كه استان فارس بيش از دو برابر سهم جمعيتي خود در ارزش افزوده بخش كشاورزي كشور نقش دارد، بعد از انقلاب تنها يك سد در اين استان احداث شده و به بهرهبرداري رسيده و مجموعه سدهاي اين استان دو سد است، از طرفي بيشترين آسيب را از خشكسالي و كمآبي ديده و كمترين سهم را از صندوق ذخيره ارزي كشاورزي بردهايم.
اين نماينده مجلس با طرح اين سئوال كه چرا بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب و استقرار نظام اسلامي هنوز كانالهاي پشت سد درودزن احداث نشده است، ادامه داد: قانون اختصاص دو درصد درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز مشكل استانهاي گاز و نفتخيز را حل نميكند.
قادري با بيان اينكه وزارت نفت بايد سهم متناسبي با تاثير استان فارس در توليد گاز كشور به اين استان اختصاص داده است و در صنايع مرتبط سرمايهگذاري كند، اضافه كرد: نميتوانيم بپذيريم كه ساير منابع زيرزميني و رويزميني در ديگر استانها بهعنوان يك توانمندي در توسعه اين مناطق عمل كرده است، اما نفت و گاز توليد شده در اين استان زمينهساز احداث مجتمعهاي پتروشيمي در ديگر نقاط شود و فارس بينصيب بماند.
نماينده شيراز در مجلس براي چندمين بار در طول ماههاي اخير از مسئولان استان فارس و كشور در خواست كرد كه براي توسعه استان فارس در همه حوزههايي كه داراي توانمندي و ظرفيت است، همت و تلاش بيشتري داشته باشند.