پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۹۴۰۲
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۳
سازمان آب منطقه ای استان فارس اعلام کرد: به سبب تداوم خشکسالی درسال های اخیر، سطح آب درسفره های زیرزمینی دشت پریشان درشهرستان کازرون هفت متر کاهش داشته است. براساس آخرین آمارگیری انجام شده ، 897 حلقه چاه ، 19 دهانه چشمه و یک رشته قنات در این دشت وجود دارد که از این تعداد 89 حلقه چاه و 12 دهانه چشمه آن بر اثر خشکسالی های پی درپی ، خشک شده است.

سازمان آب منطقه ای استان فارس اعلام کرد: به سبب تداوم خشکسالی درسال های اخیر، سطح آب درسفره های زیرزمینی دشت پریشان درشهرستان کازرون هفت متر کاهش داشته است.

به گزارش ایرنا ، براساس آخرین آمارگیری انجام شده ، 897 حلقه چاه ، 19 دهانه چشمه و یک رشته قنات در این دشت وجود دارد که از این تعداد 89 حلقه چاه و 12 دهانه چشمه آن بر اثر خشکسالی های پی درپی ، خشک شده است.

همچنین بررسی های انجام شده بر روی سطح آب چاه ها نشان دهنده افت سطح آب کل سفره به میزان هفت متر در یک دوره 15 ساله است که به روشنی بیانگر وضعیت نامساعد سفره یاد شده است.

کارشناسان سازمان آب منطقه ای استان فارس پیشنهادهایی برای جلوگیری از زیان های خشکسالی در این منطقه توصیه می کنند که از جمله آن همکاری جدی کشاورزان وجلوگیری ازحفرچاه های جدید غیرمجاز، تغییرروش های آبیاری سنتی به روش های نوین ، توسعه کشت های گلخانه ای جایگزین روش های سنتی و قدیمی است .

به گفته این کارشناسان ، هم اکنون سطح آب زیرزمینی بسیاری ازدشت های ایران و به ویژه دشت های استان فارس روندی رو به کاهش دارد که این اتفاق گویای عدم تناسب میزان عمق آب با میزان برداشت است.

بی تردید در صورت ادامه این روند ، دشت ها با فرایند ناگواروغیرقابل احیای فرونشست بسترمواجه خواهند بود که در این صورت زیان های فراوانی به زیرساخت های کشاورزی، دامداری، مراتع ، باغ ها و نهایتا بر وضعیت معیشتی مردم ساکن دردشت ها وارد خواهد شد.

کارشناسان توصیه کردند، برای برون رفت از این وضعیت بحرانی، کشاورزان و باغداران با اعمال مدیریت صحیح بر منابع آب موجود و دردسترس خود نسبت به جلوگیری از حادث شدن این واقعیت تلخ اقدام و با بکارگیری نظرات کارشناسان مسوول و اعمال تمهیدات موثرازتوسعه بی رویه کشاورزی سنتی غیرمتناسب با اقلیم منطقه خودداری کنند

دشت پریشان که دارای آب و هوای گرمسیری و میانگین بارندگی سالانه 435 میلی متر است درجنوب باختری استان فارس در شهرستان کازرون واقع شده و مساحت آن 135 کیلومترمربع و متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود 960 متراست


نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
0
1
به عنوان فردی مطلع عرض میکنم

آیا می دانید آب دریاچه پریشان الان کجاست؟؟

الان شده اویکو ،اسکانیا،هیوندای ، باتسون ، ایسوزو ،آمیکو ،... تو جاده های کشور در حال ترانزیت بار است
بله هرکه هر چقدر خواست چاه زد و از آب دریاچه کشید و آب دریاچه شد محصول خیار و فلفل و صیفی جات دیگه و پول این محصولات هم شد انواع کامیون سبک و سنگین
اگر دروغ میگم بگید؟؟
باید به دارندگان ماشین های اویکو ،اسکانیا،هیوندای ، باتسون ، ایسوزو،آمیکو ،... که با خشک کردن دریاچه صاحب ماشین سبک و سنگین و مال و منال شدند تبریک گفت.

البته قصد توهین به کشاورزان متعهد و رانندگان زحمت کش رو ندارم و روی سخنم همونهایی هست که خودشون بهتر میدونند

دلتون خوش

البته یادتون باشه چوب خدا صدا نداره
پاسخ ها
محسن
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۷
بله اقای مطلع از طرز حرف زدنتون معلومه که خیلی هم بی اطلاعین باید به عرض شما برسونم که اب پریشون شد پول باغ ویلا ماشین شاسی بلند رفت تو جیب اونایی که بودجه هایی رو که باید صرف نگهداری ازدریاچه میشد روبه جیب زدنو الانم هیچ اسمی ازشون نیست نکنه .......... ای شیطون درضمن اینجوری صحبت کردن از کی یاد گرفتی
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۳۰
جناب محسن
اول اشتباه گرفتید
دوم اینکه یعنی اونهایی که بودجه را بالا کشیدند میخواستند با اون پول آب رو از جایی دیگه با دله به دریاچه اضافه کنند یا اینکه میخواستند جلوی برداشت بی قاعده آب رو از چاه های غیر مجاز بگیرند

هر چند با فرض اینکه افرادی بودجه مقرر برای دریاچه صاحب ویلا و ماشین شده اند دزدی محسوب میشه و خیانت هست ولی درصد ضررش به کشور شاید کمتر از یک در صد خسارت خشک شدن دریاچه باشه

یعنی اینکه اگه مثلا یک میلیارد بودجه به ادعای شما اختلاس شده ولی خسارت برداشت غیر مجاز از دریاچه صد ها میلیارد تومان خسارت به همراه داشته.

یاد آور میشه همونطور که در بالا گزارش شده عمق فاجعه روز به روز در حال زیاد شدنه

اگر به همین منوال ادامه پیدا کنه سطح آب زیر زمینی اونقدر پایی میره که چاه های عمیق نیز خشک میشوند که معنای اون فاجعه زیست محیطیه

بهترین راه حل کنترل و مدیریت استخراج منابع زیر زمینی آبه که کلید اون استفاده از روش های کشاورزی نوین و تحت فشار هست
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
اون یک میلیارد بودجه رو دادن به دریاچه ، تا از این فاجعه جلوگیری بشه اگه واقعا بودجه رو خرج دریاچه کرده بودند و بالا نمیکشیدن الان کار دریاچه به فاجعه نمیکشید..
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
0
0
اصل کاری که ولوووووووووووو FH باشه رو نگفتی بیشتر مطالعه کن
FH هم ماشین برو تری هستش هم اصطلاکیش کمتره درآمد و خاصی سود بیشتری به صاحبش میده !!
خواستی بخری از همیناااا بخر بااااااااای.
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۷
راس میگه تا کور شود هرانکه نتوان دید
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۷
کسی با پول حروم به جایی نمیرسه! خودتون خبر ندارین
محسن
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۴
0
0
خوبه خودتون میفرمایین بهترین راه کنترل ومدیریت منابع ابه خوب باید از همون اول اون پول کم رو خرج این کار میکردن فاجعه درست نمی شد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۶
0
0
دولت باید چاه های غیر مجاز را پر بکنه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۵
اذان صبح
۰۵:۱۲:۴۶
طلوع افتاب
۰۶:۳۶:۲۱
اذان ظهر
۱۱:۵۱:۰۸
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۳۰
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۴۸