مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنهاي در تاريخ 16 ارديبهشت ماه 1387 در سفر به استان فارس در جمع مردم شهرستان كازرون ضمن اشاره به سلمان فارسي نظر خود دربارهي وطن جناب سلمان فارسي را بيان كردند.
ايشان در اين باره فرمودند:
«كازرون در تاريخ نزديك به دوران معاصر ما، يك شهر شاخص و بهيادماندنى است. در دوران تجاوز دولت استعمارگر انگليس به خليج فارس، كازرونىها جايگاه بزرگى را در مبارزه به خودشان اختصاص دادند. در دوران نهضت ملى شدنِ نفت، در تبعيت از مرحوم آيتاللَّه كاشانى (رضوان اللَّه عليه) اين مردم نقش آفريدند. در پانزدهم خرداد، مردم كازرون جزو مردم شهرهائى بودند كه حضور برجسته و روشنى را از خود نشان دادند. در سال آخر مبارزات و نزديك پيروزى انقلاب هم جوانان كازرونى و مردم مؤمن اين ديار در مقابلهى با رژيم طاغوت آن چنان استقامتى، آن چنان قيامى از خود نشان دادند كه در ميان يازده شهرى كه در سرتاسر كشور در آنها حكومت نظامى اعلام شد، يكى شهر كازرون بود؛ اين خيلى اهميت دارد. در همان دوره هم باز كازرون شهدائى را تقديم كرد.
در وادى علم و ادب و تربيتِ انسانهاى برجسته هم تاريخ گذشتهى كازرون، تاريخ پر افتخارى است؛ علاوه بر اينكه نسبت سلمان فارسى - چهرهى شاخصِ زندهى برجستهى هميشگىِ تاريخ اسلام - اين صحابى بزرگوار به اين منطقه هم خود مايهى افتخار است. البته سلمان فارسى متعلق به همهى ايران است؛ همهى مردم ايران، همهى فارسىزبانان، همهى كسانى كه ستايش پيامبر اكرم از مردم فارس، متوجه آنهاست، مفتخر به جناب سلمانند. سلمان متعلق به كشور ماست، متعلق به ملت ماست. مردم كازرون، ولادت او را در ميان خودشان و در اين ناحيه ميدانند؛ مردم اصفهان، نشو و نماى او را در منطقهى اصفهان ميدانند؛ منافاتى هم ندارد. علاوه بر شيراز، علاوه بر استان فارس و شهر كازرون و دشت ارژنه، كه نام مبارك سلمان فارسى را به خودشان متوجه ميكنند و حق هم دارند، و علاوه بر مردم اصفهان كه بر نشو و نماى اين عنصر الهى مدعىاند كه در ميان آنها بوده است و حق هم با آنهاست، همهى مردم ايران - از دور و نزديك - مفتخرند به شخصيتى مثل سلمان.
قالوا ابوالصّقر من شيبان قلت لهم
كلاّ و لكن لعمرى منه شيبانُ
نبايد گفت سلمان فارسى از فارس يا از ايران است، بايد گفت فارس و ايران از سلمان فارسى است. مقام ايمان، مقام معرفت، مقام مجاهدت در راه خدا، پيگيرى براى رسيدن به سرچشمهى زلال حقيقت، آن چنان يك انسانى را بالا ميبرد كه پيغمبر بفرمايد: «سلمان منّا اهل البيت». او را جزو اهل بيت به حساب بياورد؛ و شخصيتهائى مثل جناب ابىذر و عمار و مقداد و ديگر صحابىها در مقام تقويم و مقايسه در رتبههاى بعد از سلمان قرار بگيرند؛ اين براى ما درس است، اين براى جوان ايرانى الگوست؛ يعنى حقيقت را جستن، جستجو كردن، يافتن و بر آن پاى فشردن. اين آن چيزى است كه سلمان را سلمان ميكند؛ همچنانى كه مجاهدت، صفا، پايبندى به عقيدهى حقى كه آسان به دست نيامده است، مردم كازرون را به يك مردم نمونهاى تبديل ميكند كه ياد مردم كازرون، نام مردم كازرون، نام شهر كازرون در ذهن انسانى كه علاقهمند به سرنوشت اين كشور است، همواره ثبت و حك ميشود. اينها شرافتهاى حقيقى است. در مشخص كردن سلسلهى ارزشهاى اسلامى، ما روى اين ارزشها تكيه ميكنيم. زن و مرد كازرونى، جوان كازرونى براى اينكه در منطق اسلام جزو اشراف به حساب بيايند و شريف محسوب بشوند، روى اين چيزها بايد تكيه كنند: روى استقامت و ايستادگى و ثباتقدم بر آن سخن حقى كه آن را شناختهاند و از آن پيروى كردهاند و به آن دل بستهاند. اين مايهى شرافت است؛ «اشراف امّتى حملة القرآن و اصحاب اللّيل». ديگران صاحبان ثروت را، صاحبان مقام را، اشراف ميدانند. اسلام معيارش براى تعيين شريف، معيار ديگرى است. هركه بيشتر در راه خدا مجاهدت ميكند، هركه بيشتر و عميقتر به مبانى الهى دل ميبندد، هركه صادقانهتر در اين راه قدم ميگذارد، شرافتش پيش پروردگار بيشتر است. اين شرح اخلاص و ارادت قلبى ما به شما مردم عزيز كازرون كه بدانيد همچنانى كه شما به مسئولين كشور و به اين بندهى حقير اظهار محبت ميكنيد، دل ما هم از محبت شما مردم لبريز و مالامال است.»
دبیر خانه کنگره حضرت سلمان فارسی (ه)