دولت خاتمي در طول حيات 8 سالهي خود 4 فرماندار را در شهرستان كازرون عوض كرد. دكتر محمود رصافياني اولين فرماندار اين دولت در كازرون بود. وي در اواخر تير ماه 77 در حالي به اين مسئوليت منصوب شد كه پيش از او مرحوم محب مسئوليت مهمترين نهاد اجرايي شهرستان را بر عهده داشت.
دولت حجت الاسلام و المسلمين خاتمي در طول حيات 8 سالهي خود 4 فرماندار را در شهرستان كازرون عوض كرد. دكتر محمود رصافياني اولين فرماندار اين دولت در كازرون بود. وي در اواخر تير ماه 1377 در حالي به اين مسئوليت منصوب شد كه پيش از او مرحوم محب (فرماندار غيربومي) با حكم دولت آيتالله هاشمي رفسنجاني مسئوليت مهمترين نهاد اجرايي شهرستان را بر عهده داشت.
گرچه امروز معترضين به بركناري مهندس صالحپور در جريان حوادث اخير شهرستان و در مصاحبه با كازرون نما به تعريف و تمجيد از دكتر رصافياني روي آوردهاند اما در جريان انتصاب وي به فرمانداري كازرون و بركناري مرحوم محب از اين مسئوليت، نسبت به اين تعويض واكنش نشان داده بودند. آنها با اشاره به سوابق مرحوم محب و فاكتورهايي چون جانباز و برادر سه شهيد بودن وي، معتقد بودند كه در انتصاب صورت گرفته اصل شايسته سالاري مراعات نشده است.
در همان ايام حجت الاسلام والمسلمين خرسند كه يكي از فعالان سياسي، فرهنگي و اجتماعي شهرستان بود در جلسهي تودیع و معارفهي فرمانداران كازرون ضمن انتقاد از دولت خاتمي خطاب به استاندار وقت فارس گفت:
«انتقادات باید به طور اصولی بیان گردد. اثبات آقای محب نفی برادری که بعد از ایشان میآیند نیست. یکی از شعارهای اصولی رییس جهور محترم [خاتمي] شایستهسالاری و ارزش دادن به شعارها و فراجناحی عمل کردن بود که در قضیه تودیع آقای محب رعایت نشده است. آیا برادر سه شهید بودن ارزش نیست؟ آیا جانباز بودن ارزش نیست؟ آیا حضور در جبهه و مسجد و امثال اینها ارزش نیست؟ اگر اینها ارزش نباشند نام آن را چه باید گذاشت؟ این طور نیست که همیشه اوضاع بر وقف مراد باشد. این ظلم نیست که به یک مدیر موفق کملطفی و بیاعتنایی بکنیم؟»
سخنان حجت الاسلام والمسلمين خرسند در همان ايام در هفته نامهي سلمان منتشر شده و بازتاب يافت.
امروز 12 سال از آن ماجرا ميگذرد و استاندار فارس كه نمايندهي دولت اصولگراي دكتر احمدي نژاد است، فرماندار دولت خود كه ايام بازنشستگياش فرا رسيده بود را به صورت ناگهاني بركنار كرده و مسئوليت سرپرستي فرمانداري را به اصولگراي ديگري داده است.
دكتر رصافيان اما اكنون در ضمن مقالهاي در هفته نامهي بيشاپور نسبت به نوع بركناري فرماندار اصولگرا واكنش نشان داد. وي ابتدا با انتقاد از شيوهي تغيير فرماندار و بيسابقه دانستن اين شيوه نوشت:
«در رابطه با تغییر و تعویض فرماندار باید عرض کنم که این امر قطعاً غیر عادی بوده است و به این صورت سابقه نداشته است. قبل از انقلاب نمیدانم ولی فکر کنم بعد از انقلاب چنین برخوردی تا به حال با فرمانداران انجام نگرفته است. عموماً قبل از هر تغییر مراجع بالاتر خبر میدادند حالا یا یک روز یا چندروز. آنگاه جلسه میگرفتند و هم تودیع شونده گزارش کار میداد و هم فرد معرفی شده ایدههای خود را بازگو میکرد. آنگاه از سوی مهمترین مقام استانی نیز از فرد تودیع شونده قدردانی میشد. حالا این مقام چه ضعیف عمل کرده بود چه قوی. حتماً مراسمی گرفته میشد و از وی قدردانی میشد.»
وي البته به غيرقانوني نبودن شيوهي استانداري فارس در بركناري فرماندار كازرون نيز اشاره كرد:
«البته باید بگویم تغییر و تعویض اگر این چنین نشود مشکل قانونی ندارد. ولی فردی که مسوولیت گرفته است و زندگی خود را روی آن گذاشته است، این طور برخورد کردن با وی شایسته و درست نیست. حتی یک مستخدم که از لحاظ مراتب اداری در پایینترین سطح است وقتی میخواهد برود ما از وی تشکر و قدردانی میکردیم. به هر جهت او نسبت به ما حقی داشت. حال با بالاترین مقام دولتی در شهر این گونه برخورد شود شایسته نیست و مقامهای بالاتر باید آن را جبران کنند. این یک بحث است که شایسته نیست با فرماندار کازرون این گونه برخورد شود که متأسفانه شد. این عمل انجام گرفته از سوی هر مقامی بوده به هیچ وجه قابل توجیه نیست.»
دكتر رصافيان اما در بخش ديگري از مقالهي خود ضمن اشتباه خواندن شيوهي دوستان و علاقمندان مهندس صالحپور در اعتراض به بركناري وي نوشت:
«بحث دوم در رابطه با تجمعات و اعتراضات پس از تغییر و تعویض است. ما نباید جواب اشتباه را با اشتباه بدهیم. به هر جهت علاقمندی دوستان آقای صالحپور به جا است ولی اینگونه برخورد کردن نیز زیبنده نیست. اگر بخواهیم مشکلات به وجود آمده را با عدهکشی و لشکرکشی حل کنیم باید قانون و گفتمان و معیارهای اخلاقی را کنار بگذاریم.»
محكوم كردن «عدهکشی» و «لشکرکشی» از سوي دكتر رصافيان و تأكيد بر پيگيري اعتراضات با روشهاي «قانوني»، «گفتمان» و «معيارهاي اخلاقي» گرچه در واكنش به رفتار معترضان به بركناري فرماندار كازرون بيان ميشد اما ميتوان اين سخنان را نوعي مرزبندي ضمني به رفتار بخشي از گروههاي اصلاح طلب در برخورد با اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري در سال گذشته نيز دانست. دكتر رصافيان كه تاكنون از اتخاذ موضع در اين رابطه خودداري كرده بود با اين عبارات به نوعي مرزبندي ظريف با رفتارهاي افراطي برخي از شخصيتها و گروههاي اصلاح طلب پرداخت.
وي در بخش ديگري از مقالهي خود نوشت:
«به هر جهت ما مراجع قانونی و حتی اداری داریم که میتوانیم به جای این گونه برخورد کردن با مشکلات به آنها مراجعه و مسایلمان را حل کنیم.»
دكتر رصافيان همچنين در بخش ديگري از مواضع خود به مسألهي مهم ديگري اشاره كرد. وي به اين نكته اشاره كرد كه رفتارهاي غيرقانوني علاقمندان به فرماندار سابق كازرون باعث شد تا مظلوميت اوليهي وي برطرف شود. او در اين رابطه نوشت:
«فکر میکنم که اگر با برخوردی که با آقای صالحپور شد و وی مظلوم واقع شد این مظلومیت با همان تجمعات و اعتراضات از بین رفت.»
تأكيد بر از بين رفتن مظلوميت مهندس صالحپور در اثر رفتارهاي غيرقانوني حاميان وي از اين رو اهميت مييابد كه در برخي از محافل خصوصي گمانهزنيهايي مبني بر احتمال كانديداتوري فرماندار سابق كازرون در انتخابات مجلس آينده شنيده ميشد.
توجه به اين نكته از اين رو اهميت مضاعفي مييابد كه پيش از اين بخشي از گروههاي اصلاح طلب كازرون تلاش كرده بودند تا با مديريت دقيق و استفادهي زيركانه از بركناري مهندس باداهنگ از مسئوليت شهرداري كازرون توسط شوراي اول اين شهر (كه اتفاقاً از جهت سياسي به اصلاحطلبان نزديكتر بود) و مظلوميت حاصل از اين بركناري، به بهره برداري تبليغاتي از اين مظلوميت در انتخابات مجلس روي آورند.
دكتر رصافيان در پايان مقالهي خود همچنين از امام جمعه، نمايندهي شهرستان و ريش سفيدان قوم خواست تا به مديريت صحيح اين موضوع در جهت مصالح شهرستان روي آورند. وي در اين باره نوشت:
«آنچه میتوان گفت این که این هر دو کار اشتباه بوده است و جا دارد ریش سفیدان و بزرگان قوم و نیز امام جمعه محترم کازرون و همچنین نماینده محترم شهرستان باید پا را پیش گذاشته و به نحوی این مساله را حل نمایند تا خدای ناکرده مشکلی برای شهرستان کازرون که همواره ما به رسیدن این شهرستان به جایگاه واقعیاش میاندیشیم ایجاد نشود.»
امان از این جماعت چند رنگ !
خيلي جدي نگيريد!؟ خدا را چه ديديد شايد فردا سخنان و موضع ايشون تغيير كرد!. شايد هم به دليل اينكه آن يكي نبايد باشد اين يكي بايد بيايد. حالا فرقي نمي كند چه كس، از چه گروه و يا حزبي باشد. اصل اين است كه با فلاني لج داريم. در اين خصوص هم كاري به دانش، توانايي، ميزان خدمت به شهر و ديار و ....نداريم!؟
وا اسفا، سياست هم خود فلسفه دارد. سفسطه در عين اينكه مي تواند ابزار سياست باشد اما هدفمند است. اين جماعت موضع، تفكر، سياست و راهبرد و.... خود را در انتخابات هشتم مجلس به معرض تماشا گذاردند. با آن يكي قسم خوردند و براي اين يكي كار كردند.
دست شما هم درد نكند كه اجازه ضعف حافظه تاريخي را نمي دهيد.
آقاي دكتر عزيز بايد بدانند كه حركت آنها در تاريخ كازرون به خصوص در انتخابات گذشته از چشم هيچ كازروني دور نخواهد ماند.