تارنماي سبز - 25
شروع عصر ارتباطات با خارج شدن تكنولوژي مخابرات و رايانه از حيطه امنيتي و نظامي و صنعتي به زندگي روزمره و خانههاي مردم، آنچنان انسانها را در فضاهاي مجازي به هم نزديك ساخت كه شعار دهكده جهاني امروز به عينيتي غير قابل انكار بدل گشته است. شبكه جهاني اينترنت كه نقطه عطفي در حوزه ارتباطات محسوب ميگردد،
شروع عصر ارتباطات با خارج شدن تكنولوژي مخابرات و رايانه از حيطه امنيتي و نظامي و صنعتي به زندگي روزمره و خانههاي مردم، آنچنان انسانها را در فضاهاي مجازي به هم نزديك ساخت كه شعار دهكده جهاني امروز به عينيتي غير قابل انكار بدل گشته است. شبكه جهاني اينترنت كه نقطه عطفي در حوزه ارتباطات محسوب ميگردد، امروزه جايگاه خود را از يك تكنولوژي صرفا علمي – دانشگاهي، به نيازي روزانه در سبد كالاي خانوادههاي جهان گسترش داده است و هماهنگونه كه روزي راديو و يا تلويزيون و يا حتي روزنامه و در عصر جديد رايانه به تدريج جايگاه خود را در خانوادهها تثبيت نمود، امروز هم اينترنت در اكثر خانوادهها رخنه و نفوذ يافته است و اين نزديكي و وابستگي تا بدانجا پيش رفته است كه امروز در كشور ما و شايد در ساير كشورها، كارتهاي اينترنت نه تنها در مراكز فروش محصولات فنآوري اطلاعات و رايانه بلكه چون كالايي روزمره در سوپر ماركتها و در كنار كالاهايي چون مواد غذايي به وفور عرضه گرديده و به فروش ميرسد.
طبيعي است كه وقتي پديدهاي از چنين نفوذ و جايگاهي در ميان مردم برخوردار باشد، نقطه هدف بسيار مناسبي براي گروهها و بخشهايي است كه به دنبال برقراري ارتباط موثر با مردم براي انتقال اهداف و برنامههاي خود هستند. همانند موسسات تبليغاتي براي تبليغ محصولات و كالاهاي تجاري و به طور كلي تر بخش اقتصاد، گروههاي اجتماعي – علمي و بهداشتي براي اجراي برنامههاي آموزشي و در سطحي كلان تر اهداف اجتماعي و حتي پياده سازي اهداف سياسي براي دولتها و احزاب و بخشهاي سياسي. اما اينكه اين انديشه و اهداف تا چه اندازه براي طراحان آن موفق بوده، به ميزان وقتي كه مردم در پاي رايانهها براي استفاده از خدمات و جذابيتهاي اينترنت ميگذرانند و مقايسه آن با آمار مثلا مطالعه كتاب و مطبوعات در ميان همان طيف باز ميگردد. در كشورما اينترنت هم همانند ساير تكنولوژيها با نوعي مقاومتهاي اوليه به دليل نگاه معتقد به فانتزي بودن آن و بياعتمادي نسبت به كاركردهاي آن همراه بوده و به دليل برخي جنبههاي ضد اخلاقي آن و مغايرت با آموزههاي ديني ما همواره با محدوديتهايي همراه بوده است. اما امروزه شاهد آن هستيم كه حداقل در بخش ارائه خدمات بانكي و مالي و برخي خدمات اداري همانند ثبتنام ها، با تبليغات روز افزون بخشهاي دولتي براي بهرهگيري از اين دنياي بيكران مجازي، مردم به ورود و وابسته شدن به اين عرصه ترغيب ميگردند.
كاربران محترم مي توانند متن كامل اين نوشتار كه به منظور ارايه در هماش " تارنماي سبز " تنظيم شده بود را در اين جا ( كليك كنيد ) مطالعه نمايند .
مطالب مرتبط :